Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 19 Apr 2014, 02:52
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Got Dlink DPR1260 working
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
snowshaker

Joined: 24 Aug 2008
Posts: 23
Location: Midwesterner running Slacko Puppy 5.3

PostPosted: Thu 09 May 2013, 21:40    Post subject:  Got Dlink DPR1260 working  

Just wanted to post some info on this, which may help others, The setup was pretty simple in the end, but it took a half day to figure out,

The Dlink DPR1260 is 4 port print server that can run off ethernet or Wifi. It's no longer sold, but I think it's a nice box. I have a Brother DCP-7040 hooked up on it. Thanks go to rcrsn51 for his post on getting Brother drivers.

1) For CUPs, the address that worked for me was lpd://IPaddress/queue

-IP address is the IP, which for Dlink will be 192.168.0.XXX

-queue is listed in the status webpage for the DPR1260. Users will know what I mean. Enter the IP address into your browser to see it. Most of us have only one printer attached, but if you have more, there is a queue name for each printer.

2) DLink owners also know to keep a static IP for the server. If the puppy firewall is installed, you have to set an exception for that IP.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8555
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 10 May 2013, 10:16    Post subject:  

Thanks for the info. Out of curiosity, did CUPS auto-detect the printer connected to the server, or did you have to set it up manually?
Back to top
View user's profile Send private message 
snowshaker

Joined: 24 Aug 2008
Posts: 23
Location: Midwesterner running Slacko Puppy 5.3

PostPosted: Fri 10 May 2013, 15:02    Post subject:  

CUPS did not detect the networked printer.

I chose setup pf an LPD printer. I put the address in manually, and pointed it to the PPD file created by the debbi utility.

Quite a few misses with installed non-existent printers until I got the correct address.

BTW, I set up a second install and didn't put in an exception into the firewall and it still installed. No network printer was seen there either.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0343s ][ Queries: 11 (0.0030s) ][ GZIP on ]