Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 17:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.9.8.1 with kernel 3.9.8 non-PAE
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 17:15    Post_subject:  

That pre suffix is sure sign that PPM udpate has failed. If there is none of those, the processing of databases has not failed. I dont know what went wrong. I suppose you have restarted X for testing that something in /tmp is not interfering. Restarting X flushes /tmp content.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Fabio T

Joined: 31 Aug 2007
Posts: 87
Location: Italy

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 17:25    Post_subject:  Not working on Fujitsu T902
Sub_title: Wheey and Raring hang o Fujitsu T902
 

Ensemble Wheezy and Raring are forbidden on my laptop.
WHen I try to boot either Wheezy or Raring, GUI appears and, after a few second, or after reboot, PC screen freezes and PC locks, not responding at CTRL-ALT-BACKSPACE.
It depens (IMHO) perhaps from X11, not kernel (I tried a transplant from Precise 3.8.3.1. with Kernel 3.9.8.1 and the new system works very well).
Fujitsu T902 mounts a Intel HD4000 VGA interface.

If you tell me how can I do, i submit the file with hardware specs.

I can't try this new puplets Crying or Very sad ...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dogbert0360

Joined: 29 Sep 2012
Posts: 27

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 17:35    Post_subject:  

pemasu wrote:
That pre suffix is sure sign that PPM udpate has failed. If there is none of those, the processing of databases has not failed. I dont know what went wrong. I suppose you have restarted X for testing that something in /tmp is not interfering. Restarting X flushes /tmp content.


I restarted x and still same problem. Tried launching in terminal to see if I can see what the error is but no luck in finding the command to execute this. Is there a command to run PPM from the terminal?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 17:47    Post_subject:  

ppm
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dogbert0360

Joined: 29 Sep 2012
Posts: 27

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 18:27    Post_subject:  

pemasu wrote:
ppm


lol.... Wink
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dogbert0360

Joined: 29 Sep 2012
Posts: 27

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 18:33    Post_subject:  

pemasu wrote:
ppm



Here is the readout from lxterminal:

sh-4.1# ppm
PING www.google.com (74.125.131.147): 56 data bytes
64 bytes from 74.125.131.147: seq=0 ttl=44 time=32.312 ms

--- www.google.com ping statistics ---
1 packets transmitted, 1 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 32.312/32.312/32.312 ms
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT: line 117: unexpected EOF while looking for matching `''
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT: line 118: syntax error: unexpected end of file
PING ibiblio.org (152.19.134.40): 56 data bytes
64 bytes from 152.19.134.40: seq=0 ttl=49 time=87.328 ms

--- ibiblio.org ping statistics ---
1 packets transmitted, 1 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 87.328/87.328/87.328 ms
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT: line 117: unexpected EOF while looking for matching `''
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT: line 118: syntax error: unexpected end of file
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT: line 118: warning: syntax errors in . or eval will cause future versions of the shell to abort as Posix requires

** (gtkdialog4:2085): ERROR **: gtkdialog: Error in line 29, near token '</vbox>': syntax error

Can you translate this for me and what I can do to fix this so PPM can work?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 18:52    Post_subject:  

Ooop. It looks like there is 2 rows in file doing the same thing.
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT

At the end of the file there should be only one like this:
PKG_REPOS_ENABLED=' Packages-ubuntu-raring-main Packages-ubuntu-raring-multiverse Packages-ubuntu-raring-universe Packages-puppy-noarch-official '

Remove both lines and copy my above one and left one row blank after that one.
Restart ppm

If that does not help. Try Classic user interface.

In file /var/local/petget/ui_choice change the text from Ziggy to Classic, save and restart PPM.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dogbert0360

Joined: 29 Sep 2012
Posts: 27

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 19:32    Post_subject:  

pemasu wrote:
Ooop. It looks like there is 2 rows in file doing the same thing.
/root/.packages/PKGS_MANAGEMENT

At the end of the file there should be only one like this:
PKG_REPOS_ENABLED=' Packages-ubuntu-raring-main Packages-ubuntu-raring-multiverse Packages-ubuntu-raring-universe Packages-puppy-noarch-official '

Remove both lines and copy my above one and left one row blank after that one.
Restart ppm

If that does not help. Try Classic user interface.

In file /var/local/petget/ui_choice change the text from Ziggy to Classic, save and restart PPM.


Sounds like a plan, pemasu. So where in my directory files would I find the petget
package repo text file?

NEVER MIND....I figured it out and did what you said and now its working again. Sheesh!!!...Thank you again for all of your help pemasu. Your the best !!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5867
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 08 Jul 2013, 23:22    Post_subject:  

Another manual frugal install...... all working well.

report-video
VIDEO REPORT: Upup Raring, version 3.9.8.1

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri2 extmod fbdevhw glx kbd mouse

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
380 frames in 5.0 seconds = 75.957 FPS
377 frames in 5.0 seconds = 75.345 FPS
377 frames in 5.0 seconds = 75.342 FPS
377 frames in 5.0 seconds = 75.345 FPS
378 frames in 5.0 seconds = 75.541 FPS
377 frames in 5.0 seconds = 75.343 FPS

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Memory : 2592MB (209MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Upup Raring - 3.9.8.1
User Name : root (root)
Date/Time : Mon 08 Jul 2013 10:29:26 PM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) 865G x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5

Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       2592380       584740      2007640            0        58312
-/+ buffers:             526428      2065952
Swap:      4198396            0      4198396
#
Back to top
View user's profile Send_private_message 
josepinto

Joined: 19 Aug 2006
Posts: 21

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 05:52    Post_subject: Testing apps for children  

Hi,

Tried to install Gcompris and Childsplay from ubuntu packages via ppm.

Gcompris: OK
Childsplay: Doesn´t work. Simlinks missing?

Thanks,

José Pinto
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 08:36    Post_subject:  

josepinto. It is known problem with python-numpy and Puppies. There are missing symlinks for the dependent libs. Also....there is one missing library dependency.

Childsplay has root restriction which needs to be eliminated.

Install libatlas3-base. Then install this pet which fixes the root restriction and creates the needed libs symlinks for libatlas3.
childsplay-fix-0.0.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  childsplay-fix-0.0.1.pet 
Filesize  2.65 KB 
Downloaded  143 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2130
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 11:46    Post_subject: Upup Raring 3.9.8.1 with kernel 3.9.8 non-PAE  

I connected an external monitor using an hdmi cable on my Acer laptop.
It's working well.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   28.39 KB
 Viewed   190 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   37.59 KB
 Viewed   398 Time(s)

screenshot.jpg


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 147

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 15:28    Post_subject:  

pemasu, my question apparently got lost in the change of thread,
so I'll ask again. 398 (and 3981) have wlan0 power management OFF
by default. I wonder if the bug fix is in Frisbee or the kernel?

Your latest Raring is free of any major bugs/annoyances on my test
machine. Nice work!

Art
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 15:38    Post_subject:  

Dunno about kernel. But you can check. I have that udev rule still for your rt2500pci included, lol. Personal tuning.

Remove this and reboot:
/etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules

Then you see if the rt2500pci has been fixed. I believe it will have wlan powermode still ON.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 147

PostPosted: Tue 09 Jul 2013, 16:39    Post_subject:  

Pemasu, you're right. It was your personal tuning Smile

Art
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 4 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0845s ][ Queries: 12 (0.0093s) ][ GZIP on ]