Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 08:47
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
display problems with puppy linux
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
pesho

Joined: 11 Jul 2013
Posts: 1

PostPosted: Thu 11 Jul 2013, 17:17    Post_subject:  display problems with puppy linux
Sub_title: no text in the middle of the screen - display driver missing???
 

Hi,

I was considering installing puppy linux on an old machine to make it run better so I downloaded the latest slacko version and booted from a live CD with the iso on it.

Things were mostly fine EXCEPT one big thing - everything in the middle of the screen was displayed incorrectly. For example I'm clicking the menu button to start a program and everything there is empty but the very top items or I'm opening firefox and the text in the middle of the screen is missing. Pictures and colors are displayed correctly but text in the center portion of the display is missing. Then when I hover over the missing text and I try to select it, it sometimes magically appears but when I scroll a little it disappears again. Really strange...

I tried changing the display driver but X wouldn't start.

The video card is nvidia - maybe I need some specific driver for that?

I really want to be able to install puppy because I like it but this problem is stopping me for now.

Any suggestions?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 901
Location: London, England

PostPosted: Thu 11 Jul 2013, 19:03    Post_subject:  

This is a "known issue" with some nvidia graphics cards and the nouveau xorg driver.

Boot your Live CD and when you get the initial Puppy splash screen, (press F2 or start typing within 5 seconds) type:-

puppy pfix=ram noveau.noaccel=1

and press Enter. It should boot with all the graphics displaying properly

After you make a save-file you can go to Puppy Package Manager and install the proprietary nvidia driver (depending on which card you have but probably the legacy one and depending on which Slacko it is, PAE or 4g).

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0468s ][ Queries: 11 (0.0104s) ][ GZIP on ]