Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 17:17
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.9.9.2 with non-PAE 3.9.9 kernel. 13 July 2013
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 19 of 32 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, ..., 30, 31, 32 Next
Author Message
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2943
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 12:44    Post_subject:  

OK, now I'm confused.

First, it seems to me like you said that the modesetting driver could be the problem.

Now you are recommending that I use it?

Confused

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 12:51    Post_subject:  

Starhawk. Xorg modesetting driver is available for use in Upup Raring. It gives you best resolution.

Now you would like to use other wm than is present in Upup Raring.

I just pointed out that unaccelerated xorg modesetting driver might be one reason that Gnome - Mate wm does not work for you. Just guessing.

I didnt tell you not use modesetting driver. JWM and xorg modesetting is working combination in Upup Raring.

It might be best that I stick with this definition.
What you are trying to accomplish is probably something from what there is not much reference in murga-linux forum.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 14:27    Post_subject: qmake?  

I was trying to build an app "gqrx" that I downloaded from git.

It requires gmake, which failed, so I used PPM to get the qt4 version - but it still fails.

Why might that be, please?

I'm using 2.9.9.2 (latest version) with devx installed.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2596
Location: New Zealand

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 15:10    Post_subject:  

I tried Openoffice (via quickpet) and the sfs initially installed into /root and then when I shutdown it asked if i wanted it moved into /home. I said 'yes' to the move and all worked ok and openoffice appeared in the document menu. All good.

Then I tried the same thing with Libreoffice but the sfs is still sitting in /root - it did not prompt me to accept a move to /home. This is fine - I am happy to leave the sfs in /root, but there are no Libreoffice entries available in the document menu. (Bootmanager shows the Libreoffice sfs in the right pane available to be loaded at boot time). I have a couple of questions please:

1) How do I start the basic libreoffice splash/choose screen when there are no entries in the document menu (it started automatically the first time after it self-installed the sfs)

2) Is there intended to be a mechanism to autoload the menu entries into the document menu, or do I need to do this manually?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 15:36    Post_subject:  

greengeek. Quickpet is 666philb`s product. I believe he knows best.
To that Libreoffice menu problem.
In console: fixmenus
and restart JWM
it might help.
I have used get_libreoffice from Menu > Document to build finnish Libreoffice so I havent used the quickpet provided one.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1727
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 15:45    Post_subject:  

pemasu wrote:

I have used get_libreoffice from Menu > Document to build finnish Libreoffice so I havent used the quickpet provided one.


I have noticed that get_libreoffice works on a bootablew USB...however virtually all of the first run buttons have no text. That's not a bother, since
the correct entries end up in the Raring menu.

Thom
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3347
Location: Ontario

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 15:46    Post_subject:  

Note to Greengeek and Pemasu


I found a year ago that the program Imagination(slideshow maker)
wouldn't show in the menu of some puppies.

After a lot of experimenting I found that putting two desktop files
in the package would solve the problem.

I reported it HERE

______________________________________________________
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 793
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 16:39    Post_subject: Wireless Question regarding Raring 3.9.9.x  

Hi pemasu & all,

I have raring 3.9.9.2 installed on my desktop and 3.9.9.1 on my laptop. (Haven't upgraded the later yet, but doubt that makes a difference as the below condition also appeared on my desktop when it ran 3.9.9.1 (and, if I recall correctly prior versions of raring). Both the laptop (in the den/tv room) and the desktop (1 floor below) access the web via wireless adapter and are about the same considerable distance from distance the router. The laptop is one floor below the router, and the desktop two.
Raring does not appear to be as capable as other pups in picking up wireless signals. Under any precise pup, slacko, carolina, saluki, exprimo on my desktop using opera as web-browser webpages will generally load in one or two seconds even when opera's turbo-mode is turned off. Loading in raring takes considerably longer, sometime not loading at all. Similar results using firefox or Seamonkey. If anything, those web-browsers take longer and fail more frequently. I don't experience that delay on my laptop. So my guess is that raring has more difficulty than other pups in picking up weak signals.
I'm using frisbee, but don't think it contributes to the problem.
Any ideas for improvement?
Any suggestions regarding applications which would show the strength of the signal being received? or the rate at which data is being transmitted?

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 18:00    Post_subject: Re: Wireless Question regarding Raring 3.9.9.x  

mikeslr wrote:

Any suggestions regarding applications which would show the strength of the signal being received? or the rate at which data is being transmitted?
mikesLr
There is a Wifi Analyzer app available for android phones that shows all wifi in the area with relative strengths.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2943
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 18:06    Post_subject:  

This is more bug report than anything else...

Attempted to use the Intel driver (requires reboot) after failure of VESA driver to work... both gave same symptom. TEST_X_NOW works fine... until one clicks "OK" button at which point there is a black screen with blinking cursor. Nothing else happens AFAIK -- waited a few minutes -- keyboard is unresponsive (tried ctrl+c, esc, ctrl+alt+bksp, ctrl+alt+del) and the only way out is a hard shutdown.

Noted that the CPU heatsink felt extraordinarily hot as I was rebooting... might want to see if there's code in there somewhere that could cause the CPU to get stuck in a loop or somesuch.

Of course it might just be my hardware... but I'd appreciate it if you could check the code just in case it isn't Wink

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 18:07    Post_subject: Re: Wireless Question regarding Raring 3.9.9.x  

Jim1911 wrote:
mikeslr wrote:

Any suggestions regarding applications which would show the strength of the signal being received? or the rate at which data is being transmitted?
mikesLr
There is a Wifi Analyzer app available for android phones that shows all wifi in the area with relative strengths.


The Tricorder app (v. 5.12.3) does that plus audio analysis & a whole lot more.

You may have to search for it a little as the wonderful folks at CBS harassed them due to the similarity to a Star Trek gadget.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 793
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 19:42    Post_subject: wifi strength or speed analyzer  

Hi guys,

Actually, I noticed when using ppm to download pets it gives the speed (kb per second) at which the pet is being downloaded. But downloading pets seemed like a rather cumbersome technique for finding out how efficiently one's wifi was working: and probably brings in other variables. So what I really was looking for was a puppy application (preferably generic) so I could compare the strength/speed of raring to the others.
If it doesn't already exists, creating it seems like a good project. I don't know how many times I've run across a post saying something like "firefox seems to be working much faster under..." (Emphasis supplied).

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2130
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 19:55    Post_subject: Re: Wireless Question regarding Raring 3.9.9.x  

mikeslr wrote:

Any suggestions regarding applications which would show the strength of the signal being received? or the rate at which data is being transmitted?


On this frisbee screenshot the -68 is the furthest away so weakest I guess, maybe something else altogether don't know.
frisbee.jpg
 Description   
 Filesize   6.39 KB
 Viewed   369 Time(s)

frisbee.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2596
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 20 Aug 2013, 04:58    Post_subject:  

I just want to add a bit more info about my problem with LibreOffice (loaded from quickpet) not appearing in the document menu - and if possible I would like someone else to confirm whether or not what I am seeing is normal.

If I place the Libreoffice sfs into the /home directory it works correctly and is still available in the document menu after rebooting. However, if I place the sfs into the /root directory it does not seem to load and there are never any Libreoffice entries in the document menu (even though the bootmanager seems quite happy to let me select the sfs regardless of which of the two directories it is in...)

Am I violating some rule by trying to have an sfs in /root rather than in /home? Is the bootmanager only capable of loading the sfs from /home and not from/root?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2596
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 20 Aug 2013, 05:05    Post_subject:  

don570 wrote:
I found a year ago that the program Imagination(slideshow maker)...
Hi Don, is Imagination capable of creating a slideshow that can be viewed by someone who does not already have Imagination installed? (I think I have seen a program that does that by producing a swf output or similar...)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 19 of 32 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, ..., 30, 31, 32 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1016s ][ Queries: 12 (0.0127s) ][ GZIP on ]