Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 06:54
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.7.1
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 17 of 25 [362 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Wed 21 Aug 2013, 12:40    Post subject: Sony VAIO grrr  

Sony VAIO VGN-S260
Precise 5.7.1

Another Sony VAIO that does not play well with a new puppy.

This time Precise 5.7.1 runs, but will freeze on shutdown.

This and the other Sony VAIO previously mentioned... all work, play and shutdown with Wary 5.5.

Bill
Back to top
View user's profile Send private message 
oushua

Joined: 23 Aug 2013
Posts: 2

PostPosted: Fri 23 Aug 2013, 13:14    Post subject: cant detect microsd in usb modem  

come from 5.6.1 and just install and run precise 5.7.1. plug my usb broadband modem with microsd inside modem but it cant detect my microsd. (external usb thumb/flash HDD just fine) have not had this issue in precise 5.6.1. any solutions?
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 435

PostPosted: Sun 25 Aug 2013, 03:13    Post subject:  

I have a problem. I have found that I can't boot precise 5.7.1 retro by grub4dos: "Error2: bad file or directory type" processing kernel vmlinuz. This issue come after restoring a backup of all my frugal puppies in an external usb hd ext4 formatted. When I early installed precise 5.7.1 I used grub2 for booting it and it worked. Now grub2 also do not work booting 5.7.1. All the other puppies work: only precise 5.7.1 will not boot. I can boot it only by cd. I installed grub4dos several times, installed it within 5.7.1: always the same error. In grub2 the error is "out of memory". An odd thing: I can correctly boot instead precise 5.7.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1512
Location: wales

PostPosted: Sun 25 Aug 2013, 05:36    Post subject:  

when i plug my phone into this precise, the drive icons aren't appearing on the desktop, and i have to use pmount to mount the drive.

the drive icons appeared automatically in 5.6

_________________
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
LÖVE2d, a collection of 27 lua gameshttp://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76739
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 435

PostPosted: Sun 25 Aug 2013, 13:03    Post subject:  

watchdog wrote:
I have a problem. I have found that I can't boot precise 5.7.1 retro by grub4dos: "Error2: bad file or directory type" processing kernel vmlinuz. This issue come after restoring a backup of all my frugal puppies in an external usb hd ext4 formatted. When I early installed precise 5.7.1 I used grub2 for booting it and it worked. Now grub2 also do not work booting 5.7.1. All the other puppies work: only precise 5.7.1 will not boot. I can boot it only by cd. I installed grub4dos several times, installed it within 5.7.1: always the same error. In grub2 the error is "out of memory". An odd thing: I can correctly boot instead precise 5.7.


Solved. I did the job again reformatting my external usb hd in Ubuntu Lucid Lynx and... Bingo! I had again a workable by grub4dos retro-precise 5.7.1. I suspect that it is not a good idea doing hard jobs as formatting and partitioning disks with puppy's tools (puppy's gparted): I found that my external usb hd had a 1 Mb not allocated before partition (I saw it in Ubuntu...) while puppy's gparted did not list this space. I googled for the grub2's and grub4dos' errors reported: in my humble opinion these errors depend on not good formatting of hard disks.
Back to top
View user's profile Send private message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 259

PostPosted: Thu 29 Aug 2013, 22:34    Post subject:  

some different backgrounds.
puppymobile28.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   8.1 KB
 Viewed   1643 Time(s)

puppymobile28.jpg

pupppymobile28,1.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   5.14 KB
 Viewed   1666 Time(s)

pupppymobile28,1.jpg

preciseau20sr2.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   8.26 KB
 Viewed   1615 Time(s)

preciseau20sr2.jpg

preciseau11,5.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   22.73 KB
 Viewed   1662 Time(s)

preciseau11,5.jpg

preciseau20sr3.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   12.99 KB
 Viewed   1600 Time(s)

preciseau20sr3.jpg

preciseau20sr1.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/folder/kymdk6jwdc3zp0i,kl0y1u5mk7szrj3,5ec0551sk5d36fb,k2n51lk2mxujaf9,ynjxeclawjw4x29,5e0b2hm1fmw8qn5/shared
 Filesize   11.68 KB
 Viewed   1628 Time(s)

preciseau20sr1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 3645
Location: Earth

PostPosted: Mon 02 Sep 2013, 13:23    Post subject: PRINT service in Precise571 fails to create  

Tried to create a PDF from a print screen. System, at first, failed to show the screen allowing print-file name. Next when trying again to print, it shows a status message indicating "failed". (Pic is below.)

Resolution?
capture32719.png
 Description   Item to create the print-file shows "failed" status
 Filesize   38.94 KB
 Viewed   1460 Time(s)

capture32719.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
headfound


Joined: 24 Jun 2006
Posts: 343
Location: England

PostPosted: Thu 05 Sep 2013, 12:13    Post subject:  

why not use 'print to file' which creates a pdf and lets you rename it etc?
Always works for me

_________________
Download a better Computer Smile
Puppy Linux Song
altern8life
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3083
Location: Ontario

PostPosted: Sat 07 Sep 2013, 13:53    Post subject:  

Tip: When I save a web page to disk occasionally it won't open
with seamonkey ---> an example radio-canada.ca/tele/guide-horaire

The solution is to delete all .js files

or using my utility rename-files I copy the files with extension js
to a folder

It's available in right-click menu utility


_____________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 3645
Location: Earth

PostPosted: Sat 07 Sep 2013, 23:42    Post subject:  

headfound wrote:
why not use 'print to file' which creates a pdf and lets you rename it etc?
Always works for me
Thanks @Headfound, but, that's what created the error. The screen shown, highlights the system message about the resource once one tries to print to file. This system does NOT allow a file to be created when Print to file is selected.

There is something wrong as the system does NOT print to file, thus the error status shown in the pic. This system is booted from ISO and has NOT, as of yet been rebooted since initial FirstRUN and setup. Its stable, but, found this issue with print-to-file not working

If there are other information necessary from me on this print to file problem, request and I will provide.

Ideas, anyone.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Sun 08 Sep 2013, 02:03    Post subject:  

Quote:
it won't open
with seamonkey

- suggests an alternative strategy!
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4631
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 08 Sep 2013, 18:00    Post subject:  

gcmartin,
Quote:
This system is booted from ISO and has NOT, as of yet been rebooted since initial FirstRUN and setup.


Make a save file and see if that makes a difference.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 3645
Location: Earth

PostPosted: Sun 08 Sep 2013, 23:16    Post subject:  

bigpup wrote:
gcmartin,
Quote:
This system is booted from ISO and has NOT, as of yet been rebooted since initial FirstRUN and setup.
Make a save file and see if that makes a difference.
Thanks @BigPup. As you were typing this, I was concluding that particular test.

I had gotten a message earlier today suggesting that this is a BUG.

It surfaces when, for example, any one of us, at initial boot where "Quicksetup first-run settings" is run and you select a hostname (see example below).

At this point, the system loses the ability to print to file. Making a savefile and rebooting did NOT resolve the problem; thus, the BUG still is present.

I have tested this where before changing the hostname, I indeed CAN print to file. But, after hostname change, the ability is lost. Further, after a save-session reboot, the system does NOT recapture the print-to-file ability.

This bug is something that development will need to look into for this distro version and maybe release a fix in a future service-pak.
capture12127.png
 Description   Notice that the hostname is made meaningful for this LAN
 Filesize   91.3 KB
 Viewed   958 Time(s)

capture12127.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8563
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 09 Sep 2013, 07:24    Post subject:  

gcmartin wrote:
This bug is something that development will need to look into for this distro version and maybe release a fix in a future service-pak.

In /usr/lib/cups/backend/pdf-writer, change Line 69 to
Code:
PUPPY_LINUX=1
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 749

PostPosted: Mon 09 Sep 2013, 22:55    Post subject:  

Precise 5.7.1

- What program needs gconf ?
(/usr/lib/i386-linux-gnu/gconf/gconfd-2)

- ntfs-3g doesnt need umask=0 option, as it is default

- there is still /usr/lib/i686/

- seamonkey is notorious big (didn't expect anything else). LLVM too.

- qtweb light open source browser :
QTweb 3.8.4 starts and works
QTweb 3.8.5 crashes on start
# ./QtWeb-3.8.5
*** glibc detected *** ./QtWeb-3.8.5: munmap_chunk(): invalid pointer: 0xb7755860 ***

- are /dev/hd* still needed ?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 17 of 25 [362 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0946s ][ Queries: 12 (0.0152s) ][ GZIP on ]