Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 10:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
X-precise-2.4 Final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 21 of 24 [348 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, 24 Next
Author Message
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 85
Location: Pickering, ON Canada

PostPosted: Wed 02 Apr 2014, 18:10    Post subject:  

I've been using Carolina 1.2 quite a bit over the last couple of months, so I thought I'd give X-Precise 2.3 a try The reason I am posting is there was an odd occurrence when setting up.

I checked the run internet applications as spot. When the next screen was displayed, it had a check box and 'seamonkey'. When Ithe set up was complete, I see that firefox is included, not seamonkey.
.
Just thought I'd let you know. I didn't check whether firefox is set to run as spot. I'm back on carolina at the moment.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 544
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Thu 03 Apr 2014, 08:07    Post subject:  

Terry H wrote:
I've been using Carolina 1.2 quite a bit over the last couple of months, so I thought I'd give X-Precise 2.3 a try The reason I am posting is there was an odd occurrence when setting up.

I checked the run internet applications as spot. When the next screen was displayed, it had a check box and 'seamonkey'. When Ithe set up was complete, I see that firefox is included, not seamonkey.
.
Just thought I'd let you know. I didn't check whether firefox is set to run as spot. I'm back on carolina at the moment.


Ya, it seems a bit buggy. I think you can add "seamonkey=false" to /root/.spot-status and run loginmanager and it should show up, check it to enable. Uncheck firefox or remove the line from .spot-status if you don't want it as spot.

Edit: I just had a look at the setup-spot script and firefox isn't in it so it wouldn't work anyway.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.2
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
proebler

Joined: 24 Jan 2012
Posts: 70
Location: TAS

PostPosted: Fri 04 Apr 2014, 06:39    Post subject: PupsaveConfig fixed  

Confirming that x-precise-2.3.1-update.pet fixed the PupsaveConfig issue which I came up against.
Using the non-pae version, frugal, from USB flash, the issue was that changes made in PupsaveConfig did not stick.
After using the update pet, I can now use option +0= ask at shutdown (reboot).
I have checked shutdown & reboot on P4, on Pentium M with & without pae support and on Pentium Core2.
It worked on all of them.
That it worked on the two Pentium M is contrary to rg66's experience as reported on the Carolina-1.2 topic.
My Pentium M are both Compaqs, the one which supports pae is a nc6220, the one which does not is a nc8000.

cheers
proebler
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 349
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 04 Apr 2014, 10:31    Post subject: Re: PupsaveConfig fixed  

proebler wrote:

That it worked on the two Pentium M is contrary to rg66's experience as reported on the Carolina-1.2 topic.
My Pentium M are both Compaqs, the one which supports pae is a nc6220, the one which does not is a nc8000.

cheers
proebler


Just a ditto here. I've been running and testing X-precise non-PAE quite sucessfully on my Fujitsu Pentium M (no PAE flag) all intel laptops. Quick enough with acceptably low CPU use at idle, though Lxpup 14.03 with openbox wins there by a nose Smile

_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.2n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.17 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1117

PostPosted: Sat 05 Apr 2014, 10:16    Post subject:  

Here is a mirror link to download X-Precise 2.3
http://yadi.sk/d/97i3rugLLqvvm
For some reason Yandex is displaying Russian as default language in some browsers, if this happens simply click the button that has a down arrow ↓ to start downloading (you can also click the Russian flag at the bottom right corner and select En to display in English).

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
pchan

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 86

PostPosted: Fri 11 Apr 2014, 00:15    Post subject:  

x-precise 2.3 is working well on my msi u270 netbook.

however, I am facing one problem.

When I unmount usb drive using pmount, the usb drive is unmounted and the power of that usb port is also turned off. In a way, that is a good thing for battery saving.

Problem is when i plug in the usb drive again, the port doesn't provide power for the usb drive until reboot.

Maybe, there is a way, a service or something to re power the usb port, I don't know. In x-precise 2.2, the usb port does not power off when the usb is unplug.

One other thing i would hope that someone can help me is how to make the cup print to pdf work. When i print a webpage to pdf, the print to pdf always gives me a failed message.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 544
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Sat 12 Apr 2014, 07:04    Post subject:  

@ pchan

I tried pmount and didn't get the usb power issue although I am on a desktop. Also I had no problem making a pdf with cups. Nothing major has changed since 2.2, maybe updating pup-volume-monitor did something but I doubt it. Are you using the 2.2 savefile? What happens if you run in RAM?

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.2
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
pchan

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 86

PostPosted: Sat 12 Apr 2014, 15:18    Post subject:  

rg66 wrote:
@ pchan

I tried pmount and didn't get the usb power issue although I am on a desktop. Also I had no problem making a pdf with cups. Nothing major has changed since 2.2, maybe updating pup-volume-monitor did something but I doubt it. Are you using the 2.2 savefile? What happens if you run in RAM?


rg66,

thanks for the reply.

Yes, I used the 2.2 savefile. I will try creating a new savefile and see how it goes. The powering down of my usb port was interesting i thought. But then again, it could be my hardware problem, I don't know. I have not tried the Ubuntu lately and i wonder if these kind of features (power down of usb ports when a usb device is unplugged) have been included to Ubuntu lately (from precise onwards) to help save battery.

If it is not a feature of the OS, the it might be some problem with my hardware. Anyway, I went back to using 2.2 but I will try to use 2.3 again. 2.2 has never let me down and to me it is almost near perfection.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2127
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 13 Apr 2014, 03:46    Post subject: X-precise-2.3  

Frugal install to hard drive using Puppy Universal Installer.

video-info-glx 1.5.3 Sun 13 Apr 2014 on X-precise 2.3 Linux 3.9.11 i686
0.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT216 [GeForce GT 220] (rev a2)
oem: NVIDIA
product: GT216 Board - 0682vb12 Chip Rev
X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.11.3
dimensions: 3840x1080 pixels (1049x292 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce GT 220/PCIe/SSE2
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 331.67

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Core 0: @2003 1: @2003 MHz

Updated PPM and added applications including Chromium (added metrotab
extension).
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   40.73 KB
 Viewed   712 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
ddpicard

Joined: 09 Jan 2011
Posts: 8

PostPosted: Fri 18 Apr 2014, 22:21    Post subject:  

Been testing x-precise for a couple of days now. Y'all have done an excellent job. Works and looks awesome.

I'm running it off a 32gb stick on a Toshiba laptop with a i3 2.53ghz processor and 3gb ram.

dave
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppus Dogfellow


Joined: 07 Jan 2013
Posts: 611
Location: nyc

PostPosted: Sun 20 Apr 2014, 03:25    Post subject:  

hello, rg66.

i've mirrored X-precise-2.3.1-update.pet, X-precise-2.3.iso, and X-precise-2.3-non-pae.iso

thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1429
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 21 Apr 2014, 21:03    Post subject:  

AssuaultCube version 1.2.0.2

I installed this on a clean Xprecise, only the one dependency sdl-image was found to be missing.



assaultcube-1.2.0.2.pet 52.4 MB

libsdl-image1.2_1.2.10-3_i386.pet 28.3 kB

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 205
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Wed 30 Apr 2014, 03:28    Post subject:  

X-Precise 2.2 with latest Virtual Box 4.3.10. and all other stuff.
Working Superbly Smile.
Screenshot7.jpg
 Description   
 Filesize   89.87 KB
 Viewed   389 Time(s)

Screenshot7.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
pchan

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 86

PostPosted: Tue 06 May 2014, 06:29    Post subject:  

I have been using x-precise 2.3 again on my u270 msi amd netbook.

Everything works great just as x-precise 2.2

I am able to print webpage to pdf files using the menu File>print to file

my netbook hanged once when i shutdown by choosing no save option. It just stopped at the no save power down screen for a long time. The computer power off finally after i pressed on the power button.

I never had this problem with x-precise 2.2

All other things are working great so far.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 544
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Tue 06 May 2014, 10:32    Post subject:  

pchan wrote:
my netbook hanged once when i shutdown by choosing no save option. It just stopped at the no save power down screen for a long time. The computer power off finally after i pressed on the power button.

I never had this problem with x-precise 2.2


If you are running from flash there is an update pet that you need.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=767067#767067

I did update pupsaveconfig, but haven't seen any issues with it. If it only did it once I wouldn't worry about it.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.2
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 21 of 24 [348 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, 24 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0921s ][ Queries: 12 (0.0076s) ][ GZIP on ]