Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 00:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slacko 5.6 - feedback, bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 12 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 10, 11, 12 Next
Author Message
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 10:48    Post_subject:  

rcrsn51 wrote:
What is the difference between devx_slacko_5.6.0.sfs and devx_slacko_5.6.sfs?


The devx for the 4g-NON-PAE version is devx_slacko_5.6.sfs

The devx for the PAE version is devx_slacko_5.6.0.sfs

http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/puppylinux/puppy-5.6/README_DEVX.TXT

...I had just looked at it before...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9124
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 11:12    Post_subject:  

FeodorF wrote:
README_DEVX.TXT

D'oh! How did I miss that?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4276
Location: Earth

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 11:57    Post_subject:  

Anyone else having issues with Slacko awakening after sleep on Laptops? If so, describe.
_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
simargl

Joined: 11 Feb 2013
Posts: 572

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 13:56    Post_subject:  

.
_________________
The Arch Way

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
bark_bark_bark

Joined: 05 Jun 2012
Posts: 807
Location: USA

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 14:31    Post_subject:  

simargl wrote:
mavrothal wrote:
Hi Mick,
Guvcview is nowhere in the repos. Sad
What happened to 1.6.1s from the 5.5 era?
Updated the repos just in case and still missing.

BTW updating takes a really long time. Are BK's enhancements only for the ubuntu repos?


You have decided is to use Slackware, which is inferior system to Arch. Now that missing package in their repository is the consequence.


It's the other way around, Arch is inferior to Slackware.

simargl wrote:
bark_bark_bark wrote:
I am having in issue (which first occurred in Slacko 5.4).

....

It has to be something puppy specific, because slackware 14 doesn't do this on me.


You are using Slackware, AND Puppy based on that same Slackware. So what's the point?


I am not trying to make a point. And I removed Slack and put slacko on it.

_________________
Desktop: Intel 945PSN Motherboard, 3.2Ghz P-IV "Prescott 2M", 2GB RAM, 500GB WD HDD, Windows 7
Back to top
View user's profile Send_private_message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Thu 15 Aug 2013, 15:42    Post_subject: notebook 'wake-up' problem  

bark_bark_bark wrote:
I am having in issue (which first occurred in Slacko 5.4).

When i close my netbook, it will suspend and sleep there like it normally would. The problem is though I can't wake it up. I have press on the power button to shut it down manually. I have no idea why this happens.

It has to be something puppy specific, because slackware 14 doesn't do this on me.


Hi, bark_bark_bark !

Maybe I can help you - if you open 'urxvt' and enter: 'xset q' you will see the default options.

Looking at the 'DPMS setup' you'll see, that your screen is not only going into the 'Standby-mode' but also into the 'Suspend-mode' and into the 'Off-mode' after 600 seconds.

I think this is what's causing your problems.

By adding the following statement into '/root/.xinitrc' at line #100:

Code:
#DPMI setup on demand
 xset dpms 30 0 0


the problem should clear up. (Just save the changes and reboot/restart X.)

You can read over there about the same problem the other way round:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=718769#718769
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5757
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 01:17    Post_subject:  

Another fresh manual frugal install...looking good.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.6

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri dri2 extmod fb glx kbd mouse record

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
378 frames in 5.0 seconds = 75.520 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Memory : 2592MB (158MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Slacko Puppy - 5.6
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 16 Aug 2013 12:27:01 AM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) 865G x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5

Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       2592340       682424      1909916            0        45500
-/+ buffers:             636924      1955416
Swap:      4198396            0      4198396
#
Back to top
View user's profile Send_private_message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 13:55    Post_subject: Quick test report (desktop pc)
Sub_title: AMD Athlon XP
 

Operating System: Slacko Puppy 5.6
Kernel Version: Linux 3.4.52 (i686)
Date/Time: Fri 16 Aug 2013 07:42:21 PM GMT-1

Processor: AMD Athlon XP 3000
RAM: 968MB (219MB used)
Motherboard: ASRock K7S41GX, AMI BIOS P2.80 10/18/2006

VGA controller: SiS 661/741/760, 128MB
Graphics: 1440x900x24
Driver: SiS, Galium 0.4 on softpipe, 2.1 Mesa 8.0.4

Audio: ICH-SiS SI7012

eth0: SiS 900 PCI Fast Ethernet driver
wlan0: rtl871x wireless lan driver

RAID bus controller: VIA Technologies, Inc. VT6421 IDE RAID Controller (rev 50)
Storage: ATA ExcelStor Techno
Drive: HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20

USB: Generic Storage Device
----------------------------------------------------------
'Frugal' install on hard disk works fine!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 19:17    Post_subject: Quick test report (desktop pc)
Sub_title: Pentium-II 266Mhz ATI & MGA graphic cards tested
 

I had to give it a try.

Slacko 5.6 PAE (K-3.10.5 i686 [X.org:1.12.4]) Live-CD boots up within 300 seconds into a 1600x900x24 / 1280x800x24 screen.

I have tested an old ATI (Rage IIC AGP) and a MGA (Mystique PCI) graphic card - both capable of 1280x800x24.

Also tested an old ATI (Rage IIC Ver.7a AGP) - capable of 1600x900x24, To get into the technical detail of this card I included the /var/log/X.org.0.log file.

Add up: Trio64V2 graphic card (using the S3-driver) tested with 800x600x24 - just to proof functionality with X.org:1.12.4 - nothing else.

Posting of it right now - Pentium-II 266MHz.
Xorg.0.log.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Xorg.0.log.gz 
Filesize  7.75 KB 
Downloaded  292 Time(s) 
P-II-266MHz_MGA-Mystique.jpg
 Description   
 Filesize   62.56 KB
 Viewed   1263 Time(s)

P-II-266MHz_MGA-Mystique.jpg

Pentium-II-266MHz.jpg
 Description   
 Filesize   56.28 KB
 Viewed   1589 Time(s)

Pentium-II-266MHz.jpg


Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 173
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Fri 16 Aug 2013, 20:49    Post_subject: Quick test report (desktop pc)
Sub_title: Pentium-III 933MHz with 'quirk' nvidia GeForce4-MX440
 

Just tested my Pentium-III 933MHz equipped with a 'quirk' nvidia GeForce4-MX440 card from China.

Needs the 'nv' driver in order to render applications in 'full scale' mode.

Good to know that I can use PAE Kernel-3.10.5 and X.Org 1.12.4 for this box.
Pentium-III-933-GeForce4-MX440.jpg
 Description   
 Filesize   72.16 KB
 Viewed   1558 Time(s)

Pentium-III-933-GeForce4-MX440.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5142
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 14:31    Post_subject: Wireless network connection  

Live CD with save file on hard drive.
Netgear n300 USB wireless network adapter.

When I boot up, my network adapter is not working or even turned on.
I can use Network Wizard to set it up, using Ndiswrapper, and a Windows driver. It is activated and works now.
I save this setup, but on reboot, adapter is not working or even turned on.
Rerun Network Wizard, setup, and connection works. The profile is saved, but I have to select it and run setup at each boot.

So, I tried using Frisbee.
Setup connection.
Rebooted.
Network adapter active and connection working.
With Frisbee, the settings were saved and used at next bootup.
At bootup, there are Frisbee messages about eth0 and wlan0 shutdown. It then activates wlan0 and connection working.

I have tried to find this, but I seem to remember Barry stating (in his blog) something about having Wlan turned off when he was making changes to the startup scripts.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2100
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 23:51    Post_subject: Slacko 5.6 - feedback, bug reports  

I did a manual frugal install of my remastered slacko 5.6.0 pae iso to a 32gb
Micro SDHC card.
On first boot there were no network modules available when I ran
frisbee, I realized that I hadn't copied zdrv_slacko_5.6.0.sfs into
the directory along with the other 3 files...damn...so I fixed the
mistake and it's working.
video-info-glx 1.5.3 Sat 17 Aug 2013 on Slacko Puppy 5.6.0 Linux 3.10.5 i686
0.0 VGA compatible controller:nVidia Corporation GF108[GeForceGT430](rev a1)
oem: NVIDIA
product: GF108 Board - 1071v0p1 Chip Rev
X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.12.4
dimensions: 1920x1080 pixels (513x292 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce GT 430/PCIe/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 4.3.0 NVIDIA 325.15
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
302 frames in 5.0 seconds = 60.387 FPS
300 frames in 5.0 seconds = 60.000 FPS
301 frames in 5.0 seconds = 60.002 FPS
#
AMD Phenom(tm) II X6 1045T Processor
Core 0: @800 1: @800 2: @800 3: @800 4: @800 5: @800 MHz
Memory 8309MB (167MB used)
Network controller Ralink corp. RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe

It's working well.

EDIT:I installed an old hearts game for windows in wine that would run
in the windows dos shell but it calls up dosbox in Slacko which is
pretty amazing I think Smile
hearts.jpg
 Description   
 Filesize   34.44 KB
 Viewed   1191 Time(s)

hearts.jpg

Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   45.6 KB
 Viewed   1373 Time(s)

Screenshot.jpg


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 566

PostPosted: Sat 17 Aug 2013, 23:57    Post_subject:  

mavrothal wrote:
Hi Mick,
Guvcview is nowhere in the repos. Sad
What happened to 1.6.1s from the 5.5 era?
Updated the repos just in case and still missing.

BTW updating takes a really long time. Are BK's enhancements only for the ubuntu repos?


As cam viewer I am using wxcam in slacko from slacko 5.5.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84783&start=93
Back to top
View user's profile Send_private_message 
koulaxizis


Joined: 17 Jul 2011
Posts: 428
Location: Greece

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 10:31    Post_subject:  

I just install Slacko 5.6 on a netbook Acer Aspire One (mine) and on a custom-made desktop computer with most recent hardware (not mine). Well, i don't know how to say it... It's freaking AWESOME!! Thank you 01micko for another quality release!! Very Happy
_________________
Christos Koulaxizis
Woof woof from Greece...

[ Puppy packages | Puppy search ]
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4784
Location: GB

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 11:45    Post_subject:  

Slacko Puppy is now shutting down .....
but doesn't after new (wiped) FULL on first restart only.
Something missing?
Hard reset causes predictable messages and file chk - reboot then OK, except, Xorg 'Ignore'.
Also getting (first FULL run) "cannot (something?) in tmp/???
but it does start!
Fairly trivial but might confuse some punters? Still better than sliced bread...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 12 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 10, 11, 12 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1053s ][ Queries: 12 (0.0073s) ][ GZIP on ]