Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 21:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Presonus Firebox on Puppy
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
autumnleaves

Joined: 07 Jan 2011
Posts: 53

PostPosted: Thu 22 Aug 2013, 07:40    Post subject:  Presonus Firebox on Puppy
Subject description: How to install Presonus Firebox on a Puppy system?
 

Hello,
I would like to recycle an older Windows system as a studio machine for live music recording. Is there a way to configure Presonus Firebox to work with one of the Puppy distros? Or another linux distro?

I suppose it all hinges on whether Linux can handle firewire...

Thanks for input
Back to top
View user's profile Send private message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 423
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 05 Sep 2013, 06:37    Post subject: Re: Presonus Firebox on Puppy
Subject description: How to install Presonus Firebox on a Puppy system?
 

autumnleaves wrote:
Hello,
I would like to recycle an older Windows system as a studio machine for live music recording. Is there a way to configure Presonus Firebox to work with one of the Puppy distros? Or another linux distro?

I suppose it all hinges on whether Linux can handle firewire...

Thanks for input


Handy Link:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1488678. Probably Precise is your best bet.
Back to top
View user's profile Send private message 
Rattlehead


Joined: 11 Sep 2008
Posts: 213
Location: Madrid, Spain

PostPosted: Thu 05 Sep 2013, 08:26    Post subject:  

I don't use Firewire, so I can't tell, but for audio there is a specialized flavor called PuppyStudio that you might be interested in:

http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/Puppy-Studio-58784.shtml

It works flawlessly for me ( I use a USB mic).
Back to top
View user's profile Send private message 
autumnleaves

Joined: 07 Jan 2011
Posts: 53

PostPosted: Sat 07 Sep 2013, 23:17    Post subject:  

Thanks Darry and Rattle, I will look into these options and report.
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2444
Location: near here

PostPosted: Sun 15 Sep 2013, 10:03    Post subject:  

Anyone used the PreSonus AudioBox USB on Puppy?

works on Ubuntu Studiio
https://www.youtube.com/watch?v=XDL6fMQXIoE Cool

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
autumnleaves

Joined: 07 Jan 2011
Posts: 53

PostPosted: Sun 29 Sep 2013, 14:17    Post subject: Presonus again
Subject description: Presonus Firebox on Linux Puppy Precise
 

I only just managed to get started on this installation, since the computer required some maintenance first. Given that I am already familiar with Precise, and that Studio has apparently been orphaned, I decided to work with the Ubuntu/Precise desccribed in the Ubuntu forum. Here is the present status:
Install the 2.6.31-10-rt kernel (called "linux-rt" in synaptic)
--cannot find this in packages
Install startup manager and use it to select the rt kernel as default
--cannot find
Install jack and Ubuntu studio controls
--installed (is Jack-mixer the right one)
Install libffado, ffado-tools, ffado-mixer-qt4 and ffado-dbus-server
--done, although one or two dependencies may not have been found
Go into System>Users & Groups and add your user account to the audio and video groups
--I imagine this does not apply
Open system>studio controls and check raw1394 access box
--Studio controls does not start

I assume that I cannot start studio controls due to other missing elements. Any suggestions will be much appreciated. The thread also talks about editing audio.config. Are all these edits necessary?

Thanks,
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0498s ][ Queries: 11 (0.0041s) ][ GZIP on ]