Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 20:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Changing kb layout does not work well in Upup Raring
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
joaomcteixeira

Joined: 08 Jul 2013
Posts: 34
Location: Portugal

PostPosted: Thu 24 Oct 2013, 03:01    Post_subject:  Changing kb layout does not work well in Upup Raring
Sub_title: Solved with new version of libX11
 

Hi there,

sorry for the repost (if it is the case),

I am running Upup Raring (Amazing is really a lesser word for it Wink ), and I am having some trouble with the keyboard. The keyboard layout keeps booting into the US layout despite that in the options menu it says to the layout ES is activated (I want ES layout).

When I change it in the menu sometimes it does not change, other it change after a while but always it turns back to US layout after a while or on reboot.

I am using a live session now, and I use it under several computers, and the problem persists.

Any clues how to solve this?
Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Thu 24 Oct 2013, 05:51    Post_subject:  

Go /etc/X11/xorg.conf , edit this line
Option "XkbLayout" "us" #xkeymap0
make it like this:
Option "XkbLayout" "es" #xkeymap0
save and restartx.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
joaomcteixeira

Joined: 08 Jul 2013
Posts: 34
Location: Portugal

PostPosted: Thu 24 Oct 2013, 09:11    Post_subject:  

bignono1 wrote:
Go /etc/X11/xorg.conf , edit this line
Option "XkbLayout" "us" #xkeymap0
make it like this:
Option "XkbLayout" "es" #xkeymap0
save and restartx.


Thank you very much! Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 901
Location: London, England

PostPosted: Thu 24 Oct 2013, 09:50    Post_subject:  

Ola' Joao, tudo bem?

The US keyboard layout problem is a known bug which we investigated a few weeks ago. We discovered that it is caused by the version of libX11

Try installing the libX11 from here:-

http://smokey01.com/pemasu/Temp

I think you will find that this fixes the problem.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
joaomcteixeira

Joined: 08 Jul 2013
Posts: 34
Location: Portugal

PostPosted: Thu 24 Oct 2013, 18:04    Post_subject:  

Shocked Shocked
Olá!! és português?! eheheh
Cool Cool

Yes indeed Oscar,
I tried the solution of bignono1 and it didn't work Sad
I installed the packaged you told me and it seems working for now after one reboot Cool tomorrow during the working day your solution will be put to the real test Razz and I will let you know the result Wink

Best wishes!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
joaomcteixeira

Joined: 08 Jul 2013
Posts: 34
Location: Portugal

PostPosted: Fri 25 Oct 2013, 07:57    Post_subject:    

Hi there,

by far the LibX11 is working perfectly. "es" layout loaded on booting from .2sf and until now it didn't turn back to the "us" layout has happened before. Very Happy

I would like to add a comment on the "es" layout, which I don't know up to which extent it depends on you Puppy developers to correct/improve it:

Contrarily to Ubuntu, the "es" layout (I tried every, and I am using now the #2 variant, Sun Dead Keys) does not allow me to put ~ over a letter, like ã. While in Ubuntu this is possible. As soon as I press ~ it appears. Rolling Eyes

any comments?

Best whishes Razz
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0478s ][ Queries: 11 (0.0028s) ][ GZIP on ]