Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 09:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.7 final - 8 March 2014
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 18 of 41 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 39, 40, 41 Next
Author Message
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4833
Location: GB

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 10:29    Post_subject:  

5.6.5.2 : no issues, very nice, thanks.
5.6.5.5 : cannot get sound activated by any method; loaded flashplayer v.10 from PPM - always crashes??? Other FP versions11 from PPM don't work either, including the latest from Slacky which has a ridiculously long list of deps. So far this one isn't going anywhere on any of my machines.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Colonel Panic


Joined: 16 Sep 2006
Posts: 1538

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 16:06    Post_subject:  

I have a problem to report, unfortunately;

Slacko 5.6.5 won't shout down properly. I have to log out to get to the console, type in "halt" at the console, and then switch my computer off.

_________________
Stone Pentium IV (2.4 GHz), 2 GB of RAM, 160 GB hard drive running Puppy Legacy OS2.1 LTS, Workhorse Puppy 4.31 and Puppy 3.02 CE.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1544
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 17:43    Post_subject:  

Couple of missing icons in Puppy Package Manager

Consistency point - 4 desktop icons have popups on hover, the rest don't

All good otherwise
Screenshot.png
 Description   
 Filesize   79.92 KB
 Viewed   1139 Time(s)

Screenshot.png


_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 614
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 19:06    Post_subject: WiFi  

In an earlier post here, I commented on how easy WiFi setup with Frisbee... and it was, however, had a first 'DROP' today (approx 15-hours running) and no recovery was possible so... cold hard shutdown with the button as when this happens (as in other pup's also) it totally locks the computer from shutting down properly...

It would be nice to see an automatic reboot of WiFi when it drops or at least some sort of a disconnect and recovery of the system so the shutdown would be a little easier on the system? I know Frisbee is supposed to have this feature but apparently it doesn't work with puppy builds at least it has never for me.

Linksys AE1000 usb

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send_private_message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1111

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 20:05    Post_subject:  

peebee wrote:
Couple of missing icons in Puppy Package Manager

Consistency point - 4 desktop icons have popups on hover, the rest don't

Hey Peebee

As for PPM icons I just tracked down that it's (partially?) because resizing the icons to 24x24 px has been disabled in icon_switcher.
After uncommenting appropriate line and reloading the theme, all icons came back (see screenshot), but like I said earlier - perhaps it's just transitional state and everything will be resolved in a completely different way..?
I don't know, but hopefully Mick and/or Zigbert will shed some light on the subject. Cool

Regarding the pop-ups: which icons you are referring to?
The only icons that have pop-ups in my case are drives' and Lock/Zip/Trash icons, which are AppDirs really, so they have AppInfo.xml files containg the pop-up text.
The rest of them are "regular" icons...

Greetings!
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   137.44 KB
 Viewed   1048 Time(s)

Screenshot.jpg


_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 20:27    Post_subject:  

The icons indeed are a result of the removed *24.png icons. This needs to be fixed in PPM, should only take a line or 2.

I saw the popups, the three icons on the right and the Network icon. I guess it can be fixed, not rushing for that one though.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1111

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 20:34    Post_subject:  

Thanks for clarification about *24.png icons.
As for desktop icons I didn't notice before that 'Connect' is also an AppDir. Laughing

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1892

PostPosted: Mon 06 Jan 2014, 03:23    Post_subject:  

Colonel Panic wrote:
I have a problem to report, unfortunately;

Slacko 5.6.5 won't shout down properly. I have to log out to get to the console, type in "halt" at the console, and then switch my computer off.


This should be fixed in 5.6.5.2/5.
Are you using one of those (which one)?

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 418

PostPosted: Mon 06 Jan 2014, 07:55    Post_subject: 5.6.5.2
Sub_title: icon templates
 

Installed 5.6.5.2 on Eeepc1001HA (N270).

WIFI connects, Audio and video play well. New iconset and firstrun are nice.

One small remark (this is not new, also on 5.6):

Frugal install, when desktop icons template is set to minimal, after shutdown (create save file, write to save file) and restart, the desktop shows both normal icons, and minimal icons (double !!).

After manual selecting icons template again and shutdown/restart again, all is well. Just the first time it is a problem. And a minor one too...

edit: The menu manager works great. This puppy is loaded with a lot of stuff that I either don't use (yet) or that are double. This allows me to create a slimmer menu. I miss "pupcontrolpanel" that combines so many setup and utility menu items that I could slim down the menu even more. Wizard-Wizard is great though. Size change to 24 pixels also works on menu manager (secondary menu, top level menu remains 24).

edit2: tested on HP DV2000 laptop (T2400 CPU, Nvidia 7200 graphics). WIFI, video audio all work. Youtube player 11 installed, works great.
3 issues found additionally
- when I open a picture (viewnior), and right click, choose "set as desktop", that does not work.
- when I select volume control (speaker) from the tray, I cannot control anything. After configuration of the retrovol tray icon, everything works (no slider was previously attached).
- Frisbee works better in this puppy than Barry's simple network setup.

edit3: I noticed that both the EeePC1001HA and the DV2000 do not suspend on closing of the lid. One of the hardest things to tackle is powering down and up again and connecting WIFI after opening the lid......

edit4: installed on Eeepc X101CH (Intel N2600, GMA6000 graphics). Correct video driver would not install (this is Cedarview...right?) out of the box. Startup tet say's it checks for Cedarview, but can't find anything. manual Xorgwizard, only modesetting unaccelerated driver works (accelerated driver not, vesa driver not) after some fiddling. Found a strange problem with this laptop on audio: retrovol full window (rightclick on tray icon). The laptop speaker mutes correctly when the related speaker mute button is clicked, but the speaker volume is controlled by the headphone slide bar, not the speaker slider. Maybe this is some inconsistency in the laptop? The performance on this EeePC is good. Am typing this while copying from USB to USB, watching youtube video (windowed) via WIFI, and am playing with retrovol. Unaccelerated driver is however pushing the limits on full screen youtube. With all 4? (=2) CPU's at 1600MHz according to CPU frequency scaler tool.

edit5: on this EeePC X101CH Mpayer won't scale video correct, unless I manually select X11 video in the preferences. The field was default blanked out, so I don't know what it was set to before. To be honest, it looks a bit like my install was corrupted (no correct retrovol config, no correct Mplayer config, double icons).

I hope this helps...

P.S. Zigbert: when mounting a partition, the desktop icon also shows a red cross. Maybe that is something to look at also when you want to avoid the color red.

Looking to become a great pup...

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1111

PostPosted: Tue 07 Jan 2014, 16:40    Post_subject: FYI  

Shino has updated some apps.

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 394
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Tue 07 Jan 2014, 19:11    Post_subject: Re: 5.6.5.2  

Volhout wrote:
Installed 5.6.5.2 on Eeepc1001HA (N270).
edit3: I noticed that both the EeePC1001HA and the DV2000 do not suspend on closing of the lid. One of the hardest things to tackle is powering down and up again and connecting WIFI after opening the lid......


Yes, laptops vary just enough to make this tricky. Attached are the simple mods I use in LxPup 14.01 (5.6.5.2 based) to make it work on my all intel Fujitsu lifebook s6520 and s6210s. Without this, it resuspends on lid opening. It is attached as a pet for what it's worth.
lidsuspend.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  lidsuspend.pet 
Filesize  556 Bytes 
Downloaded  158 Time(s) 

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5479
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 08 Jan 2014, 03:19    Post_subject:  

Slacko 5.6.5.2

Firefox ESR is up to version 24.2.0.

Download web site:
http://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all.html

Updates Manager
shows Firefox ESR V17.0.11

The Update Manager is not keeping up with the latest releases.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 418

PostPosted: Wed 08 Jan 2014, 10:33    Post_subject: suspend  

Hi Marv,

tried your PET, but still no luck suspending. After 10 minutes the fan of my EeePC was still running. Maybe suspending does not work with a frugal install on USB ? Do I need to install on harddisk ?

Volhout
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1892

PostPosted: Wed 08 Jan 2014, 11:40    Post_subject: Re: suspend  

Volhout wrote:
Hi Marv,

tried your PET, but still no luck suspending. After 10 minutes the fan of my EeePC was still running. Maybe suspending does not work with a frugal install on USB ? Do I need to install on harddisk ?

Volhout


Do you have a swap partition?
In some cases you may need to save memory to swap before suspend.

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1111

PostPosted: Wed 08 Jan 2014, 11:42    Post_subject:  

Volhout wrote:
Maybe suspending does not work with a frugal install on USB ?

This might be the cause, but only if USB stick is mounted.
/etc/acpi/actions/suspend.sh script prevents suspending in such case:
Code:
...
# do not suspend if usb media mounted
USBS=$(probedisk2|grep '|usb' | cut -d'|' -f1 )
for USB in $USBS
do
   mount | grep -q "^$USB" && exit
done
...

HTH
Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 18 of 41 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 39, 40, 41 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1072s ][ Queries: 12 (0.0167s) ][ GZIP on ]