Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 29 Jul 2014, 14:50
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
[Frugal Precise 5.7.1] Wifi stopped working.
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
YoutIndia

Joined: 12 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 02:34    Post subject:  [Frugal Precise 5.7.1] Wifi stopped working.  

I don't know what happened, but when I booted up my computer yesterday, then the Wifi was not working. It was working fine for like about a month and gave me no problems whatsoever uptil now.

When I click in the "wlan0" button in the SNS, then it detects the Access points but just after that the Wifi indicator light turns off in my laptop.

The SNS error log can be found here at http://paste.ubuntu.com/6836293/

I reckon it is some problem with the wifi driver that is suddenly causing issues.

The fact that is catches all the wireless access points available and then Wifi just turns off in my laptop indicated that there might be something broken in my OS, maybe the Wifi driver.

Any help would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 507

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 09:29    Post subject:  

Try to connect by Frisbee or Dougal's Network wizard (Menu-Setup-Internet connection wizard-Wired or wireless lan...).
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 10941
Location: Arizona USA

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 10:07    Post subject:  

This is a full install on a hard disk drive?
Back to top
View user's profile Send private message 
YoutIndia

Joined: 12 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 15:10    Post subject:  

Nope, none of the tools are working to connect to the Internet. While scanning wifi networks the adapter gets turned on (indicated by the lights), but as soon as scanning is over the Wifi indicator LED turns off and it does not get on even when I try to connect.

It is like Wifi adapter works only when scanning, after that it does not work. I have tried all the 3 tools on Puppy and they all show similar behavior.


And I am on a frugal install of Precise 5.7.1
Back to top
View user's profile Send private message 
YoutIndia

Joined: 12 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 15:14    Post subject:  

Another thing :

When I tried loading Puppy linux without savefile that is in its default state, then the Wifi connected without problems indicating that something might be broken in my savefile.

The question is how to determine that what is breaking my wifi?
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 10941
Location: Arizona USA

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 22:24    Post subject:  

This problem has come up many times in the forum. I haven't followed those discussions because I don't use wireless, but I'm pretty sure the problem has been solved many times. Have you looked in the Wireless section to see if maybe it has been solved before?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0752s ][ Queries: 11 (0.0328s) ][ GZIP on ]