Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 27 Nov 2014, 19:34
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64-630 & 631 Final (May 12 2014)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 41 [612 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 39, 40, 41 Next
Author Message
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2579
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 11:48    Post subject: Fatdog64-630 Final (February 11 2014)
Subject description: /usr/sbin/fatdog-control-panel.sh
 

Code:
export TEXTDOMAIN=fatdog
# performance tweak - use "C" if there is no localisation
! [ -e $TEXTDOMAINDIR/${LANG%.*}/LC_MESSAGES/$TEXTDOMAIN.mo ] &&
! [ -e $TEXTDOMAINDIR/${LANG%_*}/LC_MESSAGES/$TEXTDOMAIN.mo ] && LANG=C

That means without a fatdog.mo you cannot ad locale neither. en_AU nor en_US.UTF-8. Right?
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 12:28    Post subject:  

kirk wrote:

Yes, check that your Radeon card is a HD5000 or newer. It is a beta driver from AMD, but it's the only one that supports the Xserver that's included.


Quirky Tahr reports that my ati card is:

video-info-glx 1.5.3 Wed 12 Feb 2014 on Quirky Tahr 6.0.4 Linux 3.12.6 i686
0.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Oland [Radeon HD 8570 / R7 240 OEM]
oem: AMD ATOMBIOS
product: OLAND 01.00

The only OS that supports it fully so far is Windows 8.0/8.1 and I
don't use that much.
Ubuntu 13.10 has hardware acceleration but there is a small square in
the lower right of the screen saying unsupported graphics card.
Fatdog 630 ati pet gives fglrx driver but no hardware acceleration so
partial support.
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 2230
Location: The Blue Marble

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 13:18    Post subject:  

kirk wrote:
Quote:
The FAQ link on top doesn't work as in ends with htm rather than html.


Can't duplicate that, make sure you're using a new save-file.

Kirk, that was the link on the first post of this thread. I fixed it Smile

L18L wrote:
That means without a fatdog.mo you cannot ad locale neither. en_AU nor en_US.UTF-8. Right?
Yes. To get a proper localisation one has to:
a) download the glibc_locales
b) have the fatdog.mo
Otherwise it won't work anyway so may as well optimise it out. Actually it will only affect the stuff in the script itself since LANG isn't exported; the rest of the commands (grep awk sed etc) will still run with the original LANG. Hmmm perhaps I should export LANG too ...

_________________
Fatdog64, Slacko and Puppeee user. Puppy user since 2.13.
Contributed Fatdog64 packages thread
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2474
Location: Heart of Texas

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 15:45    Post subject:  

machine is newish Win8 laptop.

what command does the report..

video-info-glx 1.5.3 Wed 12 Feb 2014 on Quirky Tahr 6.0.4 Linux 3.12.6 i686
0.0 VGA com.... Question

I have both on the laptop..
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 15:53    Post subject:  

Ted Dog wrote:
machine is newish Win8 laptop.

what command does the report..

video-info-glx 1.5.3 Wed 12 Feb 2014 on Quirky Tahr 6.0.4 Linux 3.12.6 i686
0.0 VGA com.... Question

I have both on the laptop..


Here's a link to the pet:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1115820997&t=69326
Back to top
View user's profile Send private message 
Gobbi

Joined: 09 Mar 2012
Posts: 150

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 15:57    Post subject:  

Billtoo wrote:



Fatdog 630 ati pet gives fglrx driver but no hardware acceleration so
partial support.


I confirm that too...

After installing the pet I can see the Catalyst GUI only once... VLC and Xine with hardware acceleration made X crash...

Razor Panel on the other side is solid and stable. I miss the blinking of Network Status Monitor , but I could install and run the Frisbee pet for that...
WpaGui didn't see the usb wireless device until the first restart of the network , but after that it worked just fine as usual.
I wonder why integrating both browsers though...
I also observed that the two windows that invite to make a savefile were not affected by Gtk-theme change...
windows with theme not changed.jpg
 Description   
 Filesize   92.24 KB
 Viewed   966 Time(s)

windows with theme not changed.jpg

catalyst.jpg
 Description   catayst seen once
 Filesize   78.4 KB
 Viewed   974 Time(s)

catalyst.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2474
Location: Heart of Texas

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 16:20    Post subject:  

AMD Radeon HD 7290 Graphics
from Catalyst Control Center within new Fatdog64 630
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 19:03    Post subject: Fatdog64-630 Final (February 11 2014)  

Installed to a 16gb usb 3.0 flash drive.

video-info-glx 1.5.3 Wed 12 Feb 2014 on Fatdog64 630 Linux 3.12.9 x86_64
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Ivy Bridge Graphics Controller (rev 09)
oem: Intel(R) Sandybridge/Ivybridge Graphics Chipset Accelerated VGA BIOS
product: Intel(R) Sandybridge/Ivybridge Graphics Controller Hardware Version 0.0
X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.15.0
dimensions: 1920x1080 pixels (508x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Desktop
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 10.0.3

Working well so far.
image-4.jpg
 Description   
 Filesize   186.83 KB
 Viewed   703 Time(s)

image-4.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   52.93 KB
 Viewed   864 Time(s)

screenshot.jpg


Last edited by Billtoo on Thu 13 Feb 2014, 10:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Wed 12 Feb 2014, 19:34    Post subject:  

Now running essentially everything on 630, mostly without problems.

One problem has turned up with the embedded nVidia graphics in the M2NPV-VM motherboard. When I leave it running for hours in a room at ordinary room temperatures the cursor disappears. Restarting the x server is not enough to recover, I have to reboot. I'm pretty sure the timing shifts as the chip heats up, but this does not stop it from coming up fine on immediate reboot.

As I recall from past experience with other systems on this motherboard this does not happen with official nVidia drivers. It would be nice to have those when possible.

In the meantime, this is not a killer. If I'm not doing anything important I can just hit crtl-alt-backspace to go to a console, then type reboot. I've had some fairly amusing problems working with the invisible cursor when I'm in the middle of an operation I don't want to terminate. If I'm only running for a short time, I never see this. It only happens when I leave the machine running Fatdog 630 for hours.

With other systems there are workarounds for invisible cursor syndrome. Do these apply here?
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin


Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4447
Location: Earth

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 01:03    Post subject:  

As fast as ever.

6 issues:
  • Openshot: "Fails to open" an mp4 video for edit - Resolved: User error.
  • @Kirk resolved this over 3 years ago. My ethercard for DHCP is eth1. Where the system used to start correctly over eth1 for the past 3 years, it has ceased
  • The terminal commands "update"/"updatedb" which is suppose to support the locate command do not work
  • Dont know if its intentional, but no way to Control Panel on Main Menu; must hit mouse 2 on desktop to find it. But, did notice its icon on the taskbar
  • Added additional desktops before entering ControlPanel>Localization>SetLocale; upon setting selected the option to allow X resttart. When desktop restarted, additional desktops were reset to the 2 at startup.Repeated same procedure and got the same results. The procedure Right-click desktop>Openbox>Add New Desktop (several times for multiples) THEN enter Control Panel as described.
  • Each item I select in Control Panel gets X restart Localizations, Hostname, etc. (Maybe an option for BarryK's "FirstRUN" where all of this is set in a single screen may be a good future option for FATDOG)
Testing has just started.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2579
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 07:26    Post subject: Re: Fatdog64-630 Final (February 11 2014)
Subject description: /usr/sbin/fatdog-control-panel.sh
 

L18L wrote:
Code:
export TEXTDOMAIN=fatdog
# performance tweak - use "C" if there is no localisation
! [ -e $TEXTDOMAINDIR/${LANG%.*}/LC_MESSAGES/$TEXTDOMAIN.mo ] &&
! [ -e $TEXTDOMAINDIR/${LANG%_*}/LC_MESSAGES/$TEXTDOMAIN.mo ] && LANG=C

That means without a fatdog.mo you cannot ad locale neither. en_AU nor en_US.UTF-8. Right?

No.
We can
I have done it.

It was just that if you launch setlocale again you are told that your locale is C.

Here is my fix for /usr/sbin/fatdog-choose-locale.sh:
Code:
...
export TEXTDOMAIN=fatdog

### configuration
#APPTITLE="$(gettext 'Fatdog64 Locale Selector')"
SUPPORTED_GLIBC_LOCALES=/usr/share/i18n/SUPPORTED
LOCALE_DEF_DIR=/usr/share/i18n/locales
LOCALE_DIR=/usr/lib64/locale
LANG_CONFIG=$FATDOG_STATE_DIR/language   # read by /etc/profile and xwin
CACHE_DIR=/var/cache/${0##*/}
CACHE_FILE=$CACHE_DIR/cache
COUNT_FILE=$CACHE_DIR/count
FIXED_LOCALES_DIR=$CACHE_DIR/locales
WORKDIR=/tmp/${0##*/}.$$

[ "$LANG" = "C" ] && read LANG<$LANG_CONFIG
APPTITLE="$(gettext 'Fatdog64 Locale Selector')"
...
my_current_locale_is_not_C.png
 Description   
 Filesize   9.25 KB
 Viewed   736 Time(s)

my_current_locale_is_not_C.png

Back to top
View user's profile Send private message 
chiron²

Joined: 21 Jan 2014
Posts: 32

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 08:27    Post subject:  

Downloaded the ISO, extracted vmlinuz and initrd, copied them into a directory and edited GRUB's menu.lst accordingly. No savefile. Started up OK, noticeably faster bootup than 600 (on my machine at least). Screen and graphics recognition are OK. Network: setting up static IP over wireless is a little 'old school', but works OK. I miss some blinking globe or something to tell me I'm online.

Firefox takes more than 5 seconds to start, but that's the case in FD600 and slacko64, too. Probably getting a little bloated.

closing the lid works fine, puts the machine into suspend. Opening the lid up again, disks spin up, screen flickers, screen stays black with backlight on. No reaction whatsoever to Mouse/Keyboard. Hard poweroff and restarting, everything works, need to do everything again, no savefile yet. Creating savefile and rebooting, shutting the lid, opening back up, and almost the same behaviour, but now I get an PCI error, something to do with CPU0, stating 'dazed and confused, but I try to continue', not very succesful. Machine is a ThinkPad R500, Intel Core2Duo, ATI HD3400, 4 GB RAM, frugal install with 1 GB savefile.

One question, what distro's repositories can I use (inside the FD paket manager) to get additional software?
Back to top
View user's profile Send private message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 09:40    Post subject:  

chiron² wrote:
...I miss some blinking globe or something to tell me I'm online...
ditto here.

I'm also getting some hangs on boot up which I have not analyzed because I can't see anything. Could be a problem with console video driver. May not be your problem at all, just asking others to report similar problems. (This only happens on this machine with the ASUS M2NPV-VM AMD/nVidia motherboard, not with the laptop with all Intel chips.)
Back to top
View user's profile Send private message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1304

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 11:04    Post subject: fix for quote in Fatdog package manager script  

Here's the simple fix to get downloaded file names in the message box of the package manager script. Single quotes prevent evaluation of $FILE. I've included the first few lines to show context. The fix is a one-liner.

Code:
download_file() {
   local wgetpid progress
   local FILE MSG
   FILE=$1
   MSG="$(eval_gettext 'Downloading '$FILE '...')"
Back to top
View user's profile Send private message 
joaomcteixeira

Joined: 08 Jul 2013
Posts: 38
Location: Portugal

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 11:08    Post subject:  

(Okay, it looks like now a found the correct topic Razz)

Hi there!

I just installed FatDog 630 from 11 February! It looks like a great work! Congratz!! Very Happy

I am having some trouble though.

I am trying to run dropbox,
I installed it from a PET from http://sourceforge.net/projects/puppystuff/files/Internet/

Using the menu icon it won't start. so I went to:

Code:
# cd /usr/share/dropbox/
# ls
dropbox
# ./dropbox
sh: ./dropbox: No such file or directory
#

And I got that "No such file or directory" error...

it happened the same for firefox. (later I installed nighty from repos)

any clues why this error??

thank you!

p.s. - why not dropbox in repos? Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 41 [612 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 39, 40, 41 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1083s ][ Queries: 12 (0.0102s) ][ GZIP on ]