Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 15 Dec 2017, 02:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
FbBox-5.0 - Released 23 Sept 2017
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 8 of 8 [116 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8
Author Message
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 760

PostPosted: Sun 08 Oct 2017, 14:48    Post subject:  

Hi augras,

Thanks for testing the new FbBox-5.0.

augras wrote:
Quote:
PupClockset have the same problem that i told you few months ago : when the clock display is changed nothing in the taskbar ; if you remember it's a problem in the french langpack, like in the spanish one ; i took the .mo that you have made at this time and it works fine ; but it's a .mo for the 2.5 version and it seems that some translations lake or are different.

I'm not proficient with momanger or the French language pack, but maybe I can update the current French .mo to support PupClockset-2.6.

augras wrote:
Quote:
maybe you remember also that the marges in obconf are erased by fbpanel : you told me that it will works in the next FbBox, but it doesn' work.

There are three (optional) panels for FbBox. By default, code in FbBox allows fbpanel to control all desktop margins, overriding openbox control. If you want openbox to control all desktop margins, you must disable fbpanel control of desktop margins by changing the settings for each of the three optional panels on the desktop:

1 - Main panel (bottom panel) -> go to Fbpanel Configuration Manager -> Main tab -> Properties tab -> Reserve space for panel (set to false)
2 - Accessory panel (top panel) -> go to Fbpanel Launchbar Manager -> Main tab -> Properties tab -> Reserve space for panel (set to false)
3 - SysInfoBar panel (right panel) -> go to Fbpanel SysInfoBar Manager -> Main tab -> Properties tab -> Reserve space for panel (set to false)

I hope this helps. Smile

Thanks again for your comments. As time permits, I will revisit the French .mo for PupClockset-2.6.

_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
augras

Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1456
Location: france

PostPosted: Sat 14 Oct 2017, 05:30    Post subject:  

Hi Radky,
It works fine : i can do exactly what i want.
Thank you very much.
Philippe
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 321
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Sun 22 Oct 2017, 18:17    Post subject:  

Just been trying the FbBox 5.0 for the last couple of days and mainly working very well on a couple of xenial64 frugal installs.

I appear to have 2 issues:
1 - The weather component of the SysInfoBar does not appear to be displayed. When I do a search in the SysInfoBar Preferences > Plugins > Weather, it locates the location I want and a popup is displayed, but this information is not included as part of the SysInfoBar display after Applying changes. There doesn't appear any way for it to be displayed other than in selecting preferences.


2 - in the Launchbar Manager > Main> Properties, when selecting to 'Hide panel off screen as true, the panel is hidden correctly, however the space for the panel is reserved regardless of the 'Reserve space for panel' setting being True or False. Maximizing a window does not cover the full screen, only the same space as when the panel is displayed. This function was OK in Fbbox 4.0.
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 760

PostPosted: Mon 23 Oct 2017, 01:03    Post subject:  

Terry H wrote:
Just been trying the FbBox 5.0 for the last couple of days and mainly working very well on a couple of xenial64 frugal installs.

I appear to have 2 issues:
1 - The weather component of the SysInfoBar does not appear to be displayed. When I do a search in the SysInfoBar Preferences > Plugins > Weather, it locates the location I want and a popup is displayed, but this information is not included as part of the SysInfoBar display after Applying changes. There doesn't appear any way for it to be displayed other than in selecting preferences.

1 - Make sure the Date checkbox and Weather checkbox are ticked.
2 - After you click Apply, go to the desktop and hover the mouse over the date displayed in the SysInfobar.
3 - The weather report is a tooltip of the Date widget (see image below).
4 - If you want additional system information displayed as tooltips for all text widgets, select 'true' for the 'Tootip stats' option in the SysInfoBar Manager.

Quote:
2 - in the Launchbar Manager > Main> Properties, when selecting to 'Hide panel off screen as true, the panel is hidden correctly, however the space for the panel is reserved regardless of the 'Reserve space for panel' setting being True or False. Maximizing a window does not cover the full screen, only the same space as when the panel is displayed. This function was OK in Fbbox 4.0.

By default, code in FbBox grants fbpanel full control of all desktop margins, overriding openbox control. When you disable fbpanel control of a given screen margin (ex: upper margin if the launchbar is on top) that screen margin is then controlled by openbox. So, go to ObConf (lower-left button of the Fbpanel LaunchBar Manager) to load the Openbox Configuration Manager and then select the 'Margins' button. If your Launchbar is on top, you can use ObConf to set the top screen margin to your preference.

I hope this helps. Thank you Terry for testing FbBox-5.0. Smile
image-1.png
 Description   
 Filesize   31.41 KB
 Viewed   166 Time(s)

image-1.png

image-2.png
 Description   
 Filesize   7.39 KB
 Viewed   165 Time(s)

image-2.png


_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 321
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Mon 23 Oct 2017, 11:31    Post subject:  

Thanks radky for such a detailed explanation, both my issues functioning correctly now. Changed Openbox properties Top margin to '0'. Windows resize as expected now, seems I had forgotten this. The hovering the mouse, I just had to be a bit more patient. I had clicked the date, but just had to leave the mouse still for a second and it worked.

Just as a side note, I did a xenial64 build using wiak's script, which I included the FbBox 5.0 pet in the Pets2add folder. It worked well, FbBox is now built into the base xenial.sfs. Just had to run WM Switcher and FbBox working fine. Very pleased with the outcome.

So once again, thank you.
Back to top
View user's profile Send private message 
augras

Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1456
Location: france

PostPosted: Mon 23 Oct 2017, 12:34    Post subject:  

Hi radky,
I would like the File Manager, Rox, in the openbox menu's (by left click) to open in a particular folder : i have made the change in /usr/bin/obmenu-filer file with the good folder and it works until i reboot.
Where must i do the change to get it always works ?
Thanks,
Philippe
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 2061
Location: 500 seconds from Sol

PostPosted: Mon 23 Oct 2017, 16:55    Post subject: rox opens at specified location  

Hi augras,

I've since abandoned this preferring rox's bookmarking functions. So I'm not going to test, and am not sure this is what you want. But,

opening /usr/share/applications/Rox-Filer-file-manager.desktop in a text editor and editing Exec=roxfiler /root (or whatever) to Exec=roxfiler /MY_LOCATION --MY_LOCATION requires that the path to folder be specified-- will cause Rox to alway open to that location.

I also used this alternative. Opened Rox in a text-editor and immediately Saved it under a different name such as Rox-at-MntHome. Edited that file's Exec to read:

Exec=roxfiler /mnt/home.

Optional: Give it a different icon (Icon=) and/or add it to Right-Click Menu.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 760

PostPosted: Tue 24 Oct 2017, 01:21    Post subject:  

Terry H wrote:
Thanks radky for such a detailed explanation, both my issues functioning correctly now...

Just as a side note, I did a xenial64 build using wiak's script, which I included the FbBox 5.0 pet in the Pets2add folder. It worked well, FbBox is now built into the base xenial.sfs. Just had to run WM Switcher and FbBox working fine. Very pleased with the outcome.

So once again, thank you.

You are welcome Terry, and thanks for your report.

I have not yet included FbBox in a Woof-CE build, but I'm pleased your build was successful.

One quick question.

For a conventional pet installation of FbBox, a first-run configuration script is called on the inital switch from JWM to FbBox, but as currently implemented I'm not sure the script would execute in a Woof-CE installation. If it did not execute, you may notice a few missing wallpapers and some of the global themes may be in incomplete. Also, if the perl Escape.pm extension did not install, the 'Recent-files' module of PupMenu may not function correctly.

Thanks

_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
radky

Joined: 02 May 2010
Posts: 760

PostPosted: Tue 24 Oct 2017, 01:28    Post subject:  

augras wrote:
Hi radky,
I would like the File Manager, Rox, in the openbox menu's (by left click) to open in a particular folder : i have made the change in /usr/bin/obmenu-filer file with the good folder and it works until i reboot.
Where must i do the change to get it always works ?
Thanks,
Philippe

@mikeslr,

Thanks for your explanation, and helpful information about rox. However, if I understand correctly, augras is probably referring to the filemanager options for the first-order element of the openbox right-click menu.

@augras,

1 - Please go to /usr/bin/obmenu-preferences and edit the FILEMANAGER_ARRAY

2 - For example, if you want rox to open in /usr/bin, just append your command to line 22 like this:
Code:
FILEMANAGER_ARRAY=("rox" "roxfiler" "emelfm2" "pcmanfm" "spacefm" "Thunar" "xfe" "defaultfilemanager" "rox /usr/bin")

3 - Return to the openbox right-click menu -> Configure -> Menu option -> choose your new rox command in the drop-down list of the File Manager combobox.

I hope this helps! Smile

_________________
PupMates
Back to top
View user's profile Send private message 
augras

Joined: 11 Nov 2013
Posts: 1456
Location: france

PostPosted: Tue 24 Oct 2017, 05:02    Post subject:  

Hi,
@mikeslr,
thanks for your answer. I already use what you say and it works fine.

But as radky said my question his for the right-click on the desktop in the openbox menu for the file manager : and his answer is the good one for it. It works fine now.

Thanks mikeslr ans radky.
Philippe
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 321
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Tue 24 Oct 2017, 10:58    Post subject:  

radky wrote:
One quick question.

For a conventional pet installation of FbBox, a first-run configuration script is called on the inital switch from JWM to FbBox, but as currently implemented I'm not sure the script would execute in a Woof-CE installation. If it did not execute, you may notice a few missing wallpapers and some of the global themes may be in incomplete. Also, if the perl Escape.pm extension did not install, the 'Recent-files' module of PupMenu may not function correctly.

Thanks


That was a slight oddity that I did notice during the build, the first run configuration popup appears during the build, I clicked OK and it continued with the build. I did wonder at the time whether it would have an impact, but it appears OK following installation.
I don't frequently use the Recent-files function, but I'll check if it appears to work and let you know.


Edit: Recent files does not work as you expected, the escape.pm is missing. The wallpapers seem OK, I have 22 wallpapers listed in Wallpaper Manager, of which 12 are FbBox. I am using one of them for my wallpaper at present.


Edit 2: I checked in PPM for 'escape', it showed 'libany-uri-perl_001-2_all.deb', I downloaded, then installed this package. Recent files now comes up OK, but doesn't appear to show any activity when checking. The script has the capacity to include missing packages, similar to how I included the FbBox pet, for which a package could be included.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 8 of 8 [116 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0615s ][ Queries: 14 (0.0123s) ][ GZIP on ]