(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 27 Sep 2020, 23:02
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64 700 alpha1
Moderators: Flash, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 3 of 17 [243 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 15, 16, 17 Next
Author Message
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1552
Location: florida

PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 20:56    Post subject:  

Quote:
Installing the latest version (1.35) seems to work properly.


Thanks, will update.

Quote:
AMD Beta failed for me too.


Yes, AMD is always slow at updating. The latest beta only supports up to linux-3.13 http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Latest-LINUX-Beta-Driver.aspx There's probably patches out there to make it work with newer kernels.


Quote:
What's the issue here - why are we ignoring the savefile on reboot, unlike almost every other Puppy version out there.

Is there an idiots guide (clearly I must be one) so that we can read the savefile? The guide is a little obtuse on this for me.

(BTW ISO was written to USB using Unetbootin)


We don't slow the boot down waiting for usb devices to become ready, which is nice if you're not booting from usb. Assuming you put your savefile at the root of your usb drive and didn't rename it, then you probably need the waitdev boot option. Try adding waitdev=5 to your kernel line. I've never used Unetbootin, can't help you with the details of that.
Back to top
View user's profile Send private message 
stemsee

Joined: 27 Jun 2013
Posts: 2572
Location: In The Way

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 02:08    Post subject:  

jamesbond wrote:
Control Panel --> Desktop --> Event Manager (perhaps I should rename this entry) and then change the "drive icon margins."


Actually Control Panel --> Desktop --> FatDog64 Event Manager

Smile
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3721
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 09:38    Post subject: Fatdog64 700 alpha1  

I used the Fatdog installer and installed to a 32gb usb 3.0 flash
drive.
hardinfo.jpg
 Description   
 Filesize   51.22 KB
 Viewed   2394 Time(s)

hardinfo.jpg

xinescreen.jpg
 Description   
 Filesize   92 KB
 Viewed   2495 Time(s)

xinescreen.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
neerajkolte


Joined: 10 Feb 2014
Posts: 517
Location: Pune, India.

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 11:52    Post subject:  

Just when I was thinking to experiment with linuxfromscratch, you came up with a distro build from it. Very Happy

Thanks @kirk and @jamesbond.

Ok I have edited the vlc.desktop file in /usr/share/applications and changed line 85 from
Code:
Exec=/usr/bin/vlc --started-from-file %U
to
Code:
Exec=/usr/bin/vlc
now after reboot vlc starts from menu entry. But I just wanted to know if this is the right method?

Also I had old 1Gb USB stick which I used for Fatdog64-631.
I used Fatdog64 installer in control panel of 700a, but after successful installation, while booting gives msg as no boot media.
That drive was booting fine with Fatdog64-631.
Gparted shows boot flag to drive, it's formatted as fat32, files in it also look ok.
Will try installer in 631 to install 700a or 700a installer to install 631 and get back to you (later when I get back home from work).

A few days ago @Wognath reported he was trying out Opera24-developer on Fatdog 700 preview. He was having problems with it.
Has anyone got it running?


Everything else looks really nice.

Thanks again.

- Neeraj.

_________________
"One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code."
- Ken Thompson

“We tend to overestimate the effect of a technology in the short run and underestimate the effect in the long run.”
- Amara’s Law.
Back to top
View user's profile Send private message 
neerajkolte


Joined: 10 Feb 2014
Posts: 517
Location: Pune, India.

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 11:53    Post subject:  

Opps double post. Very Happy
Can't delete.

So Now I would just say reserved for future. Wink Wink

_________________
"One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code."
- Ken Thompson

“We tend to overestimate the effect of a technology in the short run and underestimate the effect in the long run.”
- Amara’s Law.
Back to top
View user's profile Send private message 
Gobbi

Joined: 09 Mar 2012
Posts: 255

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 14:11    Post subject:  

jamesbond wrote:
I can tell you how to change themes manually if you feel like it.


Thank's jamesbond ! I can do it myself when I'll get to it...

I found no more Menu/Graphic/mtPaint-snapshot screen capture - but there must be some command line from the terminal to do it Exclamation Question Idea Billtoo , could you please share how you do it ?

In Control Panel/System/System Profiler and Benchmarks as soon as I try USB Devices the CPU spikes to 97-98% and I can't see those devices , that window is blocked .Trying to close several times the window and then the system asks if I want to End the Process . Ending the process turn the CPU to normal.
I tried 3 times and the result was the same.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3721
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 14:35    Post subject:  

Gobbi wrote:
Billtoo , could you please share how you do it ?


File/actions/time delayed screenshot

The delay can be adjusted but the default is about 10 seconds.
mtpaint.jpg
 Description   
 Filesize   38.11 KB
 Viewed   2178 Time(s)

mtpaint.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Gobbi

Joined: 09 Mar 2012
Posts: 255

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 15:22    Post subject:  

Billtoo wrote:


File/actions/time delayed screenshot
The delay can be adjusted but the default is about 10 seconds.

Thank's a lot Billtoo Exclamation

I've looked into Files but didn't go further to Actions Embarassed
It was always there ...
Back to top
View user's profile Send private message 
jamesbond

Joined: 26 Feb 2007
Posts: 3475
Location: The Blue Marble

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 02:00    Post subject:  

Or you can also print Shift-Printscreen (which will execute "mtpaint -s" - that's the reason why we removed the "take screenshot" from the menu).

Alternatively, there are two additional programs included that can take screenshot: xannotate and xscreenshot. xscreenshot allows you to choose a region of the screen for taking screenshots (and for taking successive screenshots); xannotate allows you to "annotate" (draw) on desktop and then take the screenshot containing your annotation.

They are not made as the default because for most users, a simple screenshot that opens up mtpaint for further editing is probably the most obvious and the best way of doing it.

Gobbi wrote:
In Control Panel/System/System Profiler and Benchmarks as soon as I try USB Devices the CPU spikes to 97-98% and I can't see those devices , that window is blocked
I will look into this. That particular section is problematic, it crashed hardinfo just before we released alpha so I tried to apply a quickfix to it - which apparently doesn't work very well.
_________________
Fatdog64 forum links: Latest version | Contributed packages | ISO builder
Back to top
View user's profile Send private message 
Jaybot7

Joined: 03 Aug 2014
Posts: 1

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 04:34    Post subject:  

Yes! Long-time Puppy-fan. Registered just to express my thanks for this excellent build.

After messing around with EFI bootloaders and 64-bit builds for various linux distros for weeks, I almost ended up giving up on any form of Puppy. Even the older builds, LHPup and the new Slacko64 weren't quite working out (drivers not working, mouse/keyboard, screen messed up, save file not working). Just as I was about to settle on sparky linux, I thought I'd check out the forums one more time to see if there were any new builds... And this was posted!

This is the first build that has worked (with some slight tweaking of the wifi drivers from an ubuntu repo). But I am now happy to say that I have Fatdog64 running very close to perfect on a Surface Pro 2.

Thanks again!
Back to top
View user's profile Send private message 
GKM

Joined: 03 Sep 2012
Posts: 9

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 05:21    Post subject: recovering previous fd solution  

Hi there,

Thanks for all the effort put into the first alfa release of fatdog 700.

@neerajkolte I had a similar problem with fatdog621, after installation of fatdog 700 no os could be found. I recovered my fd621 by booting from an fatdog 621 usb stick without savefile, and used the grub bootloader config tool in the control panel (expert mode). With the help of the fatdog instructions at http://distro.ibiblio.org/fatdog/web/faqs/boot-options.html it is then relatively easy to regenerate your bootloader by reading the instructions in the config program carefully. I cannot give precise intrustions as this depends somewhat on the specifics of your fatdog 631 installation.

Regards,

GKM
Back to top
View user's profile Send private message 
neerajkolte


Joined: 10 Feb 2014
Posts: 517
Location: Pune, India.

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 06:31    Post subject: Ghost in the system???  

Thanks for reply GKM,

Here's what I did,

I am booting from 64Gb USB multiboot stick made by YUMi 2.0 from pendrivelinux.com.
It has Ubuntu 14.04, Mint 17 Cinnamon, Mint 17 Mate, Fatdog64-631, Fatdog64-700a.

I booted into Fatdog64-700a. Used Installer in control panel to install 700a to one old 1Gb usb drive and one new 8Gb usb drive.

I couldn't make good install even though installer said install successful.
I even tried with split initrd and also without it.
While booting both usbs gave me no good boot media msg.

Then I tried installing 631 from installer in 700a. Same thing happened.

So then I booted in to 631 and tried it's installer to install.
Installing 631 was good.
Installing 700a with split initrd gave me no boot media msg while booting.
Installing 700a without splitting initrd booted me to CLI Bulldog.

Then I got convinced my self that as 700a was done differently so old 631 installer was not working with it and installer in 700a might be having something wrong with it.

So I again booted in 700a and used installer again to find some error.
Shocked Surprise surprise Shocked Both sticks made good install and booted nicely with split initrd and without it too.

Must be some thing quirky about my USBs. But although one is old , other is quite new. Can't apply any logic here....



Thanks.

- Neeraj.

_________________
"One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code."
- Ken Thompson

“We tend to overestimate the effect of a technology in the short run and underestimate the effect in the long run.”
- Amara’s Law.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8787
Location: qld

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 06:52    Post subject:  

Overall -- nice Smile

Some polish needed for save file/folder. For example, I booted from a subfolder 1 level deep. At shutdown I was allowed to save in that subdir a save folder. On reboot that save folder was not found. I'm sure it would have been with a kernel line parameter but that's probably not what is expected. The save dir was created and saved to successfully, by the way.

I have legacy radeon. It has always worked well, and without doing any specific benchmarking, continues to do so, and possibly seems to work exceptionally well. Perhaps more later when I get an honest benchmark.

I feel somewhat responsible for the inclusion of pipepanic and xinvaders3d, though I have nothing to do with those programs! (Former is thanks to thunor, gtkdialog officianado).

Razz

EDIT: I loaded up a libreoffice-4.3 sfs produced in slacko64 from get_libreoffice and while it loaded fine, there were no menu entries until an X restart. Little help on a refresh of menus please?

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3721
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 03 Aug 2014, 19:45    Post subject: Fatdog64 700 alpha1
Subject description: mac keyboard
 

@jamesbond

I just wanted to report that my mac keyboard isn't recognized in Fatdog
700a.
The usb port which I've plugged my wireless mouse thingy into (it has a
usb port on each end of the keyboard) is seen and the enter key works at
the boot prompt but not when it gets to desktop.

Bus 002 Device 003: ID 05ac:1006 Apple, Inc. Hub in Aluminum Keyboard

I find the mac keyboard handy because of the usb ports it has which
work especially well on a netbook or laptop that may only have 2 or 3
usb ports to begin with.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6735
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 04 Aug 2014, 00:50    Post subject:  

Quick frugal install on an old dual core.Working pretty well out of the box.

Code:
-Computer-
Processor      : 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
Memory      : 3791MB (495MB used)
Machine Type      : Physical machine
Operating System      : Fatdog64 [700]
User Name      : root (root)
Date/Time      : Sun Aug  3 23:48:55 2014
-Display-
Resolution      : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer      : Unknown
X11 Vendor      : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter      : HDA-Intel - HDA NVidia


Code:
# free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       3791076     507732    3283344     236864      35216     343356
-/+ buffers/cache:     129160    3661916
Swap:      8294396          0    8294396
#
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 17 [243 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 15, 16, 17 Next
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1774s ][ Queries: 12 (0.0241s) ][ GZIP on ]