Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Nov 2017, 16:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64-700 beta2 [Closed]
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 30 [440 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 28, 29, 30 Next
Author Message
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 4013
Location: Heart of Texas

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 02:56    Post subject:  

First time booting 700b2 via DVD with a win8.1 machine, yah! nice work. Seemed fast for DVD, not as fast as BluRay but not an option for this box. Now to test multisession.... be right back, I hope. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 4013
Location: Heart of Texas

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 03:01    Post subject:  

Yep did fine for the lite multisession, did throw an error, but session saved ok it seems. its 2am off to bed
Back to top
View user's profile Send private message 
DC


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 361
Location: Maidenhead, England

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 14:04    Post subject: Graphics  

Hi Kirk,
Please find attached files as requested these were from a cd boot session.

Also the reason I think its a resolution problem is my monitor pops up an annoying window telling me what the resolution is every time it changes. But its only showing 1680x1050 as a change.

thanks

dc
fd_X_logs.zip
Description 
zip

 Download 
Filename  fd_X_logs.zip 
Filesize  15.14 KB 
Downloaded  245 Time(s) 

_________________
a little bit of knowledge and I'm dangerous
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6713
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 15:17    Post subject:  

I upgraded one install and did one fresh install.... no problems to speak of. I'll post some hardware info next time I boot one of those boxes.

Looks pretty good.
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1497
Location: florida

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 18:59    Post subject:  

DC, nothing really strange there, it does look like it probed the monitor a couple times. Are you sure your dvi cable is connected well? Maybe a xorg.conf made with the xorgwizard would stop the probing. Sorry I can't help more.
Back to top
View user's profile Send private message 
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 785
Location: Connecticut USA

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 19:27    Post subject:
Subject description: Question on unpacking rpm and deb packages.
 

I am trying to get angry ip scanner, which is a Java package. I have found the rpm ( ipscan-3.3.2-1.x86_64.rpm) and deb ( ipscan_3.3.2_amd64.deb) packages for it. The packages should contain a single Java jar file.

There was a command line utility for rpm call unrpm. However, it is not included in the 700beta 2. I did "right click" on the rpm package. There was a menu entry to Open the archive with PupZip. Pupzip fails to unpack the package.

With the deb package, a right click provides no unpacking option.

I managed to unpack the deb package. It requires two unpacking processes. I first expanded the package by using pupzip from a terminal window. It expanded into 3 files, debian binary, data.tar.xz, and control.tar.gz. A right click on data.tar.xz brought a menu to install, view or expand. I tried the expand, and it worked correctly. Now to see if it works.

Yes, the jar file worked correctly. So, the problem is solved for me.
There may still be an issue for rpm. Any suggestions, I will be happy to try them out.

_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much

Last edited by JustGreg on Tue 28 Oct 2014, 21:35; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2657
Location: South Australia

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 20:44    Post subject:  

A couple of issues.

1. cpio is the busybox version. I thought this was changed in previous versions to the full cpio. This creates problems for people using gfxmenu when creating image files.

2. I'm not sure what has changed in the default graphics but it now eats dialog windows in particular when moving the windows near wbar.

See attached.
eraser-behaviour.jpg
 Description   Notice the top of the window missing
 Filesize   24.55 KB
 Viewed   964 Time(s)

eraser-behaviour.jpg


_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Wognath

Joined: 19 Apr 2009
Posts: 397

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 22:56    Post subject: peasypdf  

Here are some small issues I stumbled on.
Peasypdf as provided did not work for me (no output)
After installing peasypdf-3.0.noarch-1.txz and ghostscript-9.10-x86_64-1.txz from the repo, peasypdf joins pdf's ok, but when used to convert jpeg to pdf, the output pdf file is blank.
Finally, when attempting to install ghostscript from package manager, the download failed for "MD5 checksum mismatch". I had seen this before with some other packages, don't remember which...
I don't need a reply; I have worked through it (Irfanview and pdftk in Windows Shocked Embarassed), so I'm just reporting it in case it's useful. Overall, FD700 is great. Thanks.

EDIT: Took a look at peasypdf and saw it uses things from netpbm. After installing libnetpbm and netpbm debs, peasypdf works just fine. (pnmtojpeg etc. are missing in FD700b2, but were in b1)
another edit: got the debs because I wasn't able to install netpbm-advanced package from repo: MD5 mismatch again. However, if I download from distro.ibiblio.org/fatdog and then install, it installs and peasypdf works.

Last edited by Wognath on Wed 29 Oct 2014, 17:53; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3266
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 28 Oct 2014, 23:05    Post subject: Fatdog64-700 beta2  

I moved my sdhc card to my Gateway desktop, downloaded and compiled
the proprietary nvidia driver.

Computer
Processor 8x Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
Memory 16417MB (457MB used)
Machine Type Physical machine
Operating System Fatdog64 [700b2]
User Name root (root)
Date/Time Tue Oct 28 22:43:34 2014
Display
Resolution 3840x1080 pixels
OpenGL Renderer GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2
X11 Vendor The X.Org Foundation
Audio Devices
Audio Adapter HDA-Intel - HDA Intel PCH
Audio Adapter HDA-Intel - HDA NVidia
Input Devices
Power Button
Power Button
AT Translated Set 2 keyboard
Logitech USB Receiver
Logitech USB Receiver
Logitech USB Optical Mouse
PC Speaker
Printers
No printers found
OpenGL
Vendor NVIDIA Corporation
Renderer GeForce GTX 560 Ti/PCIe/SSE2
Version 4.4.0 NVIDIA 331.104
Direct Rendering Y_es

No problems so far.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   24.75 KB
 Viewed   923 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 4013
Location: Heart of Texas

PostPosted: Wed 29 Oct 2014, 18:01    Post subject:  

Multisession and use of same DVD on two different boxes no failures so far. Even used the Archive folder, nice/ more people should be made aware that you have both types of multisessions. Autoreloading and save only Archive. I do wish the Archive could be 'forced' early and NOT only at shutdown. But minor should be very little needed for me to lift code and reuse. Some merging with pBurn methods would also be nice.
Kudos to FatDog devs, my moms Win8.1 toy has perfect SuperHD playback without needed changes or manufacturer blobs compiled to match kernel. I am super jealous may actually get me one of these. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1497
Location: florida

PostPosted: Wed 29 Oct 2014, 19:47    Post subject:  

Quote:
There was a command line utility for rpm call unrpm. However, it is not included in the 700beta 2. I did "right click" on the rpm package. There was a menu entry to Open the archive with PupZip. Pupzip fails to unpack the package.


The undeb script is included. It requires dpkg from the repo. If you run the undeb script without dpkg installed it will ask you to install dpkg.

Quote:
1. cpio is the busybox version. I thought this was changed in previous versions to the full cpio. This creates problems for people using gfxmenu when creating image files.


bsdcpio is included, not sure if that wil work for you.

Quote:
2. I'm not sure what has changed in the default graphics but it now eats dialog windows in particular when moving the windows near wbar.


Quite a bit has changed, new Xorg-server, Mesa, plus more. Haven't had any problems with dialog windows being messed up. I don't use wbar, maybe it needs to be recompiled.

Quote:
edit: got the debs because I wasn't able to install netpbm-advanced package from repo: MD5 mismatch again.


That means the download was corrupted.



Thanks guys for testing it out.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6713
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 30 Oct 2014, 00:08    Post subject:  

Quick live test of b2......working internet,incorrect 1024x768 resolution (should be 1920x1080). Did boot and is working though.
The Nouveau driver is pretty crappy sometimes. Smile


Code:
-Computer-
Processor      : 8x AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor
Memory      : 8077MB (438MB used)
Machine Type      : Physical machine
Operating System      : Fatdog64 [700b2]
User Name      : root (root)
Date/Time      : Wed Oct 29 23:03:30 2014
-Display-
Resolution      : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer      : Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.4, 128 bits)
X11 Vendor      : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter      : HDA-Intel - HDA ATI SB
Audio Adapter      : HDA-Intel - HDA NVidia



Code:
VGA compatible controller      : NVIDIA Corporation Device 1381 (rev a2) (prog-if 00 [VGA controller]) GTX-750
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6713
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 30 Oct 2014, 00:39    Post subject:  

Just for comparison purposes....Tahrpup 6.0 running live.


Code:
# report-video
VIDEO REPORT: tahrpup, version 6.0

Chip description:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GM107 [GeForce GTX 750] (rev a2)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
  Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768x16
  Depth (bits, or planes):              24
  Modules requested to be loaded:       dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
  Driver loaded (and currently in use): nouveau
  Loaded modules: dbe ddc extmod fb glx int10 kbd mouse shadow vbe vesa

Actual rendering on monitor:
  Resolution:  1920x1080 pixels (508x286 millimeters)
  Depth:       24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video


Code:
# glxgears
2764 frames in 5.0 seconds = 552.681 FPS
3125 frames in 5.0 seconds = 624.916 FPS
3126 frames in 5.0 seconds = 625.040 FPS
3233 frames in 5.0 seconds = 646.542 FPS
3234 frames in 5.0 seconds = 646.753 FPS
3211 frames in 5.0 seconds = 642.084 FPS


Code:
-Computer-
Processor      : 8x AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor
Memory      : 8209MB (270MB used)
Machine Type      : Physical machine
Operating System      : tahrpup - 6.0
User Name      : root (root)
Date/Time      : Wed 29 Oct 2014 11:36:38 PM CDT
-Display-
Resolution      : 1920x1080 pixels
OpenGL Renderer      : Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.4, 128 bits)
X11 Vendor      : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter      : HDA-Intel - HDA ATI SB
Audio Adapter      : HDA-Intel - HDA NVidia
Audio Adapter      : PC-Speaker - pcsp
-Input Devices-
 Power Button
 Power Button
 AT Translated Set 2 keyboard
 Logitech USB-PS/2 Optical Mouse
 PC Speaker
-Printers (CUPS)-
CUPS-PDF      : <i>Default</i>
-SCSI Disks-
ATA KINGSTON SV300S3
ATA WDC WD10EZEX-08M
TSSTcorp CDDVDW SH-224DB


No problem with UEFI either.

Attempted every possible Fatdog video driver...the best I could achieve was 1024x768.Anything higher and X would refuse to start.
Back to top
View user's profile Send private message 
JustGreg

Joined: 24 May 2005
Posts: 785
Location: Connecticut USA

PostPosted: Thu 30 Oct 2014, 08:41    Post subject:
Subject description: undeb and dpkg worked
 

Thank you, Kirk for the information. I got the dpkg package. One needs to update the package information first for the latest list of packages. Tried it and everything worked.
_________________
Enjoy life, Just Greg
Live Well, Laugh Often, Love Much
Back to top
View user's profile Send private message 
Fabio T

Joined: 31 Aug 2007
Posts: 90
Location: Italy

PostPosted: Fri 31 Oct 2014, 17:08    Post subject: wvdial bug
Subject description: no 3g / 4g connection in fatdog 700
 

There is a wvdial bug that is present in fatdog700 (all test versions).

This is present also in slacko64, but not in Tahr Pup

When I try to connect my laptop with Vodafone network using wvdial or FatDog dialer, I obtain this error message:

8<--------------------------------------------------

--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Initializing modem.
--> Sending: ATI
Manufacturer: Huawei Technologies Co., Ltd.
Model: ME906E
Revision: 11.234.44.08.00
IMEI: XXXXXXXXXXXXX
+GCAP: +CGSM
OK
--> Sending: AT
OK
--> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","web.omnitel.t"
OK
--> Modem initialized.
wvdial: utils/wvtask.cc:409: static void WvTaskMan::_stackmaster(): Assertion `magic_number == -0x123678' failed.

8<-------------------------------------------------------------------

This is randomly present in other Puppies, but I don't know if is kernel related.
Another caveat: I can't connect with Network Wizard (net-setup.sh), PC refuses connection.

In FatDog64 (6.31 version) I can connect my PC using net-wizard.sh script (that doesn't exists in 700).

With this problems i can't test adequately FatDog700 with no Internet connection.

FatDog630 works flawlessly in both situation (3g and wifi internet connection)

Thank in advance for suggestion.

Fabio.

Last edited by Fabio T on Tue 04 Nov 2014, 18:27; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 30 [440 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 28, 29, 30 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0678s ][ Queries: 14 (0.0096s) ][ GZIP on ]