Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 18 Oct 2017, 13:13
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
How to use gamepads in Slacko?
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [18 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Mon 26 Jan 2015, 17:06    Post subject:  How to use gamepads in Slacko?  

im using a hard disk (full install ) of Slacko puppy Linux 5.7 i have two working gamepads the Gravis gamepad pro (Gameport version) and a Interact Propad Advanced (also a gameport device) and i have had no luck installing either of them. can someone point me to the necessary software / drivers? Question
Back to top
View user's profile Send private message 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Fri 30 Jan 2015, 11:01    Post subject:  How to use gamepads in Slacko?  

Cool you know the feeling. you find a tecno treasure among the random electronics at goodwill or savers say an old Gravis Gamepad Pro! or maybe an old Wingman extreme digital? what im asking is how do you set up a gameport-style gamepad with slacko; and, does anyone have this or a similar problem Question
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 9376
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 30 Jan 2015, 16:27    Post subject:  

Use this search to look for gamepad in the Puppy forum.
http://puppylinux.us/psearch.html
There are several topics on this.

You may just want to try using Puppy Arcade 11.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=92414

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
scabz


Joined: 30 Apr 2009
Posts: 366
Location: Tallahassee FL US

PostPosted: Fri 30 Jan 2015, 16:49    Post subject:  

how i get gamepad to work in all puppies i have tried is open up terminal and type this "modprobe joydev" and enter then "modprobe analog" and enter without quotes.

you can use hardinfo to see if modules are loaded.

if all went well you can create a script in /root/Startup to execute those commands.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Sat 31 Jan 2015, 22:18    Post subject:  How to use gamepads in Slacko?
Subject description: how do i test it and configure it?
 

can anyone recommend a test/config utility so i can make sure it is working?

by the way scabz it did work the modules are loaded but i dont know if the gravis gamepad pro is working properly. Question
Back to top
View user's profile Send private message 
scabz


Joined: 30 Apr 2009
Posts: 366
Location: Tallahassee FL US

PostPosted: Sat 31 Jan 2015, 22:29    Post subject:  

never used a test/config utility, it just always works for me.

well i have some stuff that i compiled in my repo for precise might work in you puppie. supertuxkart is there and some emulators, just install them and run in terminal and see what libs it needs should all be in my repo.

https://www.mediafire.com/folder/cc4nimp92ba71/Precise_5.6.1
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Sun 01 Feb 2015, 16:44    Post subject:  How to use gamepads in Slacko?
Subject description: ok so... im out of ideas...
 

i got snes9x loaded and no matter what i plug into the gameport it wont register the buttons or d-pad or the controller itself for that matter and by the way i checked and the module for the gameport is loaded
Back to top
View user's profile Send private message 
scabz


Joined: 30 Apr 2009
Posts: 366
Location: Tallahassee FL US

PostPosted: Mon 02 Feb 2015, 14:02    Post subject:  

after loading the modules does the gampad show up in hardinfo under device section? if it does you are good to go and just need to research how to set it up with games or emulators you want.

sorry man wish i could help ya more, with out having you exact gamepad and trying to set it up myself i cant help more. Its been a long time when last set up gamepad so all i can tell ya is off memory.

with enough research and dedication anything is possible, i have faith in ya.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Mon 02 Feb 2015, 18:37    Post subject: How to use gamepads in Slacko?
Subject description: thanks I'll keep trying
 

for some reason or another its not there i will keep my eye open for a driver package for one of my gamepads and
thanks scabz i will keep trying
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Mon 02 Feb 2015, 18:59    Post subject:  

Sounds like you need to load one or all of Slacko's *gameport* drivers.

Is there a "grip/two player mode" switch on the back of the Gravis?

Is your ride something current or was Slacko installed onto an older box?

Have you had a chance to sample the latest community offering?
Back to top
View user's profile Send private message 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 15:42    Post subject: How to use gamepads in slacko?
Subject description: the module for the gameport is allready loaded and...
 

yes it as a 1 player 2 player grip switch on the gravis and I've tried setting it up with that switch in each mode and it makes no difference and as far as a new box it is not a box tecnically speaking. tecnically speaking it is a tower pc that is about 17 years old and has its gameport on its creative labs sound blaster verson of the ES1370. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 16:10    Post subject:  

How familiar are you with Linux? Can you copy'n paste from a terminal?
_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 17:55    Post subject:  How to use gamepads in slacko?
Subject description: ive ben using computers sence i was 4 years old
 

I am sort of new I have a decent understanding of the android systems (aka
I have a android phone and tablet) I understand the structure and everything and how to paste into a terminal (via middle mouse button) but how do you copy from a terminal? by the way I often type like I talk. Cool Cool Cool Cool Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme


Joined: 07 Aug 2011
Posts: 7775
Location: World_Hub

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 20:11    Post subject:  

Since I'm "sort of" willing to address the Gravis, let's see if that Android know-how pays off.

Set the switch on the back to grip & keep it there.

Plug it and reboot.

When the desktop returns, open your terminal and run these one @ a time:
Code:
lsmod > lsmod.txt
gzip lsmod.txt

Now open "file" on the upper right of your desktop.

Find "lsmod.txt.gz" and attach it with your reply.

==

Idea Wanna better terminal? Install Sakura.

_________________
>>> Living with the immediacy of death helps you sort out your priorities. It helps you live a life less trivial <<<
Back to top
View user's profile Send private message 
TecnoGuy458

Joined: 26 Jan 2015
Posts: 121
Location: Ohio

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 23:44    Post subject: How to use gamepads in Slacko?
Subject description: here you go
 

thanks for suggesting sakura much better than the stock terminal program
lsmod.txt.gz
Description  here it is
gz

 Download 
Filename  lsmod.txt.gz 
Filesize  922 Bytes 
Downloaded  273 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [18 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0499s ][ Queries: 14 (0.0061s) ][ GZIP on ]