Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Nov 2017, 22:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Quirky April 7.0 - 7.0.3, 7.0.4, 7.0.4.1
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 27 of 52 [770 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, ..., 50, 51, 52 Next
Author Message
danilone

Joined: 09 Apr 2015
Posts: 4

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 09:34    Post subject: 32-bit & UEFI-Booting on Quirky 7.0.3
Subject description: 32-bit & UEFI-Booting on Quirky 7.0.3
 

Hello.

It's nice to see mr. Kauler busy as ever. The new version of Quirky caught my attention specially for its UEFI-booting capabilities.

Recently I bought a LG Slidepad as a gift to my wife. Later I learned its chipset is an Intel Clover Trail which is not Linux-friendly to this day.
It is a 32-bit architecture with UEFI-booting and no Legacy mode. More info here:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/1341944

Anyway, I was planning on installing the new Quirky to a SDCard but the combination of 32-bit CPU + Over 1.2GB + UEFI made the Quirky Installer give me this:
Quote:
No installing options for 32-bit Quirky, UEFI-booting. Suggest you go BACK and choose BIOS-booting (legacy mode)


Back to Windows 8.1...
Back to top
View user's profile Send private message 
jd7654

Joined: 06 Apr 2015
Posts: 256

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 11:45    Post subject:  

L18L wrote:

Just a friendly hint as an alternative to "blindly tabbing"
Keeping Alt key pressed
you can move any window
with left mouse tab pressed.



Ah yes, thanks. You can tell I don't use that tiny netbook too much. Wink I'm getting deja vu...I think I remember doing this way back in the CRT and SVGA days. Got lost in long term storage.
Back to top
View user's profile Send private message 
jd7654

Joined: 06 Apr 2015
Posts: 256

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 11:45    Post subject:  

BarryK wrote:

jd7654,
In your case the Installer wants to download into /tmp. I never encountered a problem with that, as I am testing on a laptop with 4GB RAM, and the tmpfs mounted on /tmp has a quite large maximum size limit.


Thanks for the response Barry.

Just so you know, that failure was just a trial on an old clunker sandbox PC, P4 with 512MB RAM, and only 256MB /tmp is available. So the error I assume was from it calculating not enough space being available for both the download and decompressed usfs file, around 600MB needed in /tmp?
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1165

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 12:11    Post subject:  

April64 7.0.3

- having a bi-core processor, when installing with 4install-quirky-to-partition : Parallel mksquashfs: Using 1 processor

- can you add a modprobe for ipv6 at the start , so april is good for it ?

- for my card, /lib/firmware/radeon/RS780_uvd.bin is missing
can be found at http://people.freedesktop.org/~agd5f/radeon_ucode/

- geany still missing 2 icons : save-all and build
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1165

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 14:07    Post subject:  

April64 7.0.3

- when removing the keyboard language in xorg.conf , the keyboard language is not set anymore

- # rxvt
rxvt: unable to load base fontset, please specify a valid one using -fn, aborting.
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 1165

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 15:03    Post subject:  

April64 7.0.3

- # acpid
# more /var/log/acpid.log
acpid: can't change directory to '/etc/acpi': No such file or directory
solution : creating folder /etc/acpi solves it
Back to top
View user's profile Send private message 
jd7654

Joined: 06 Apr 2015
Posts: 256

PostPosted: Thu 09 Apr 2015, 19:08    Post subject:  

Some more April 7.0.3 installquirky GUI feedback:

I should say the traditional install to drive or partition is fine, as it was before, and that's how I'd use Quirky anyway. April 7.0.3 works well and I have it installed all over the place.

But tried installing April 7.0.3 from a few more platforms just to test:

X-Slacko 2.3.2 - installed frugal OK.

LxPup 15.02.1 - install frugal FAIL! Got stuck on some kind loop or massive data copy, had to stop it after it gobbled up 5 GB!
Ran the installquirky from console and had the output below, the problem started after I hit continue to start the install, and the "recursion detected" message came out:

Code:
# ./installquirky.x86
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing installquirky  100% 
ldd: /tmp/selfgz194726537/syslinux: No such file or directory
Error creating proxy: Error calling StartServiceByName for org.gtk.Private.UDisks2VolumeMonitor: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ChildExited: Launch helper exited with unknown return code 127 (g-dbus-error-quark, 25)
Error creating proxy: Error calling StartServiceByName for org.gtk.Private.GPhoto2VolumeMonitor: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.Spawn.ChildExited: Launch helper exited with unknown return code 127 (g-dbus-error-quark, 25)
cp: recursion detected, omitting directory '/initrd/mnt/dev_save/LxPup-15.02.1/lxpupsave-TMP/april-7.0.3/dev_save'
^CSignal caught, cleaning up
#


Apparently installing in LxPup, instead of installing april-7.0.3 to:
/dev/sda4
where I selected,(and X-slacko did successfully) it installed it to:
/initrd/mnt/dev_save/LxPup-15.02.1/lxpupsave-TMP
the LxPup save folder.

And then it proceeded to copy dev_save under april-7.0.3, which happens to be /dev/sda4 that has a complete Fedora install on it, in addition to frugal X-Slacko and LxPup directories. So it was trying to copy all that under april-7.0.3 for some reason, copying all that under itself, and it got to 5GB and was still going so I had to stop it.
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 1029
Location: UK

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 09:29    Post subject: Google Chrome Pet for 64bit versions of Quirky April.  

Google Chrome Pet for 64bit versions of Quirky April.
GetLatest64bitChromeVersion-V3.pet

https://drive.google.com/folderview?id=0B_iVVJCd9q09flBFVUdVaTZoU0RNRjB1NGV1QnNUaDBINVpYdEFfUnh0QjY1dmY3NDB4MHc&usp=sharing#list

This pet (302k) will download, install & set as the default browser the latest 64bit stable version of Chrome.
Having installed the pet a menu item "Get Latest Chrome Version" will appear on the JWM Internet sub-menu.

When clicked, a series of prompts will guide you through the process.
A final prompt (White text on a blue background) will invite you to launch Chrome.
Please note that this final prompt may take a couple of minutes to appear.

The pet includes the additional dependencies required by Chrome and is only suitable for use with
64bit versions of Quirky April.

When newer versions of Chrome become available in order to update:

1. Use PPM (Puppy Package Manager) to uninstall the existing version of Google-Chrome-Stable.

2. Click on the JWM Internet menu “Get Latest Chrome Version” and follow the prompts.
A final prompt (White text on a blue background) will invite you to launch the new version.

_________________
Regards ETP



Kennels
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3017
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 11:10    Post subject:  

Qurky April 7.0.3 "frugal" install to a hard disk directory

Wifi connection established using sns - do a save - reboot - wifi connection does not automatically re-establish itself - needs a right click on the network_tray icon and then manual click of 'connect now' to re-establish....

LxPupApril64-15.03 pets work fine on this new edition except that the "do a save at each reboot" option is not detected - will need to work out why.....@BK any clues as to what has changed for this new feature?

Cheers
PeeBee
capture5989.png
 Description   
 Filesize   110.71 KB
 Viewed   1039 Time(s)

capture5989.png


_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 3431
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 11:29    Post subject: Quirky April 7.0.3 final
Subject description: remaster
 

No way for a remaster?

I am running it (just for fun) from a 1GB USB stick controlled by grub4dos.
remaster2.png
 Description   
 Filesize   31.33 KB
 Viewed   1010 Time(s)

remaster2.png

Back to top
View user's profile Send private message 
jd7654

Joined: 06 Apr 2015
Posts: 256

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 11:58    Post subject:  

peebee wrote:

Wifi connection established using sns - do a save - reboot - wifi connection does not automatically re-establish itself - needs a right click on the network_tray icon and then manual click of 'connect now' to re-establish....



Yeah, I noticed on frugal that ethernet network stayed down after save and reboot if SNS was used, but did come up automatically if Network Wizard was used instead.

Did not try wireless with frugal as my test laptops are under 1.2GB so frugal install not allowed.(did not try manual yet) Regular HD/partition install was fine though.
Back to top
View user's profile Send private message 
gcav


Joined: 25 May 2012
Posts: 73
Location: Ontario

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 13:48    Post subject: April 7.0.3  

Testing April 7.0.3 with UEFI.

Acer Switch 10, I cannot make it boot. I disabled secure boot and all. Yet it does not appear at the F-12 Bios boot menu.

Anyone tried this on an Acer Switch?

gc
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 4013
Location: Heart of Texas

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 14:04    Post subject:  

Acer Switch looks cool for the price. did FatDog64, boot on this? My Acer One did not boot, or dark screen ( may be lack of firmware/driver some posted above )
Back to top
View user's profile Send private message 
FeodorF


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 222
Location: Heidelberg, Germany

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 14:11    Post subject: devx-7.0.3-april64.pet
Subject description: Downloading fails
 

Hi All !

Has anybody tried to download the 'devx pet'?

The Netherlands and ibiblio fails.
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 3431
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Fri 10 Apr 2015, 14:33    Post subject: Re: devx-7.0.3-april64.pet
Subject description: Downloading fails
 

FeodorF wrote:
Hi All !

Has anybody tried to download the 'devx pet'?

The Netherlands and ibiblio fails.

Hi Feodor,
If I recall correctly I have installed it per package manager without choice of server. So it was from ibiblio.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 27 of 52 [770 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, ..., 50, 51, 52 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0911s ][ Queries: 14 (0.0142s) ][ GZIP on ]