Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 17:55
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.3.4.12 with 3.4.2 kernel.
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 81 of 89 [1330 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 79, 80, 81, 82, 83, ..., 87, 88, 89 Next
Author Message
linuph


Joined: 03 Jun 2012
Posts: 128
Location: Philippines

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 13:12    Post subject:  

See my edit...
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 487
Location: UK

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 13:56    Post subject: Dpup Expimo 5.X.3.4.11
Subject description: Question
 

Hi pemasu,

Can you please explain the current function of the startup service
rc.windows which appears in BootManager. It is enabled by default and seems like a relic.
image-4.png
 Description   
 Filesize   117.73 KB
 Viewed   966 Time(s)

image-4.png


_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 3645
Location: Earth

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 13:57    Post subject:  

pemasu wrote:
... I have to create bugfix release soon....[/url]
MIght this be released as a Exprimo 5X...11.1 or 5X...12 for us LIve media users?

Thanks for any consideration.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 764
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 15:19    Post subject: Ati-Radeon problems -SOLVED  

Hi pemasu & all,

If I recall correctly, changing modset was necessary to obtain any display at all. But I guess xvesa may have sufficiently improved to now recognize screen resuloutions of 1600x900. System-info does not indicate that I'm using an ati-radeon driver.

Installed pet a couple of posts back, rebooted and typed "aticonfig --initial" in terminal which generated the report "aticonfig: No supported adapter[s detected.

AMD catalyst control center and AMD catalyst control center (Administrator) on desktop menue did nothing.

Will await further developments.

Edit: per pm from pemasu, I installed amd_fglrx-catalyst-12.6-k3.4.2-dpup.pet from repo. Problem solved.

mikesLr

Last edited by mikeslr on Sun 14 Oct 2012, 09:12; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 15:45    Post subject:  

ETP. Not a relic. It is used with Desktop > Windows fonts app. You can enable Windows OS fonts from their location with it.
Editing the script /etc/WINDOWS, you can add or remove the symlinked fonts in use.
It is for me to use Arial font when I write with Libre Office.

I do have Win 7 still and I utilize the fonts in it without increasing the size of the base dpup build with extra fonts.

So....it is not relic. Still useful.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 15:48    Post subject:  

mikeslr. Sorry, you have to compile ati for your graphics yourself.
The latest versions seems to compile without extra patching.

Or...on the second thought. If you check from ati amd pages the right package...I can provide the pet. I seem to find the knack how to package ati-amd-catalyst compiles easily. I just need to know the right package. They seem to separate the dual graphics laptop drivers nowadays and those are not compatible with all the other ati graphics.

Quote:
MIght this be released as a Exprimo 5X...11.1 or 5X...12 for us LIve media users?

It will be released. I dont get the point.
Back to top
View user's profile Send private message 
puppyluvr


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 3145
Location: Chickasha Oklahoma

PostPosted: Fri 12 Oct 2012, 19:52    Post subject:  

Very Happy
Quote:
Quote:
MIght this be released as a Exprimo 5X...11.1 or 5X...12 for us LIve media users?

Quote:

It will be released. I dont get the point.

LOL..Think "puppy pfix=ram"

Pemasu,
This is still my daily OS, and I am (attempting) to build ArchPup on it thru woof..
Solid and stable, for weeks. Cool
The only bug for me so far:
Videos wont full screen beyond the laptop screen for the 55" monitor, except manually..
Big deal.. LOL...
It`s nice when I find a Pup so comfortable, I boot to it, instead of my own.. Cool
You are really good, and very attentive to detail..
Reminds me of Tazoc, and the Lighthouse stuff.. (From me, very high praise indeed!)
(BTW, the older Lighthouse stuff has a bunch of great scripting in it, from little alterations to full blown rewrites, which are incredibly useful..)
Anyhow, anything testing wise I can do to help, I`m here...
Attached is a full "hardinfo" report, if it is usefull..
hardinfodpupxprimoCQ56.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  hardinfodpupxprimoCQ56.tar.gz 
Filesize  8.86 KB 
Downloaded  321 Time(s) 

_________________
Close the Windows, and open your eyes, to a whole new world
http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/puppyluvr/
Puppy Linux Users Group on Facebook

Puppy since 2.15CE...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
linuph


Joined: 03 Jun 2012
Posts: 128
Location: Philippines

PostPosted: Sat 13 Oct 2012, 04:29    Post subject:  

Using Dpup Exprimo 5.X.3.4.11.

Problems with GNOME MPlayer.

I find many problems with GNOME MPlayer. They also exist in 5.X.3.4.10 so they were inherited.
As an alternative, I have installed 01micko's umplayer-0.97-patched-1337-i686.pet. No problems with it, so far.

Below some of the problems I have discovered with GNOME MPlayer.

Cannot select a video file from file menu
Menu-->Multimedia-->GNOME-MPlayer-->File-->Open Folder-->sdc1 (left most column called "Places"). Movie filenames are grayed out. There's also MOVIES (sdc1) in the "Places" column, but it cannot be selected.
When sr0 is selected, the directories on the DVD are shown (AUDIO-TS and VIDEO-TS) the underlaying files of VIDEO-TS (e.g. VTS_01_1.VOB) are grayed out. "THE MOVIE (sr0)" in the "Places" column cannot be selected either.
When sr0 was selected: : click "Open" and all greyed out files are added to the playlist and a lot more, whether they are playable files or not. They also end up in "Recently used" and "Open Recent", where I also find other, unrelated stuff, like scripts I have been playing with yesterday.
When sdc1 was selected: click "Open" and the same happens as with sr0, but this time GNOME MPlayer quits without further ado.

Change in view size doesn't work
A change in view size shows a orphan picture in the background. See the attached pictures "normal.png" and "fullscreen.png". What seems to happen is that a second instance of Mplayer is started: when the fullscreen window is closed ("x" top right) a window of the original size appears and the DVD starts playing from the beginning.
What's more, the video is not enlarged, only the window it's playing in.

Change in video source doesn't work as it should
GNOME-MPlayer-->File-->Disk-->Open DVD with Menus. DVD plays. Then pause or stop the DVD (click "II" or square in the lower left corner). Then choose File-->TV-->Open Analog TV (a webcam). The DVD starts playing again in stead of showing the webcam. Only after closing the DVD window ("x" top right) the webcam window shows up.

I do not intend to dive into GNOME MPlayer further since UMplayer works fine for me.
fullscreen.png
Description 
png

 Download 
Filename  fullscreen.png 
Filesize  126.11 KB 
Downloaded  347 Time(s) 
normal.png
Description 
png

 Download 
Filename  normal.png 
Filesize  415.72 KB 
Downloaded  345 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Sat 13 Oct 2012, 06:30    Post subject:  

Thanks Linuph. It seems the gnome-mplayer does not handle dvdnavigation and that is due to that I disabled external dvdnav from my mplayer compile. I thought that internal-dvdnav is enough. It isnt. Gnome-mplayer relies on external dvdnav libraries.

So...I recompiled mplayer with --enable-dvdnav and --enable-dvdread......and now gnome-mplayer opens dvd movie.

Of course Smplayer and Umplayer handles them better. Dvd has always been the achilles heel with gnome-mplayer.

About Open folder. I think it is used to add files to the playlist, not to open them for playing. File > Open is the way to open files for playing.

About different outputs with different graphics. Gnome-mplayer...as Smplayer and Umplayer also needs Prefences tuning so that you get the desired video output. I am not master with video output tuning. But if you have suggestions...I am all eyes...
Linuph. you could try to change the video output from xv to x11 for example. And edit /etc/mplayer.conf: #zoom=yes to zoom=yes so that software scaling has been enabled. Might help.
But yeah. Smplayer, Umplayer and VLC are bit oob better....


And thank you Linuph of your feedback. Now I have more than one reason to release bug fix release and I found the problem quickly by your bug report. Thanks.

Last edited by pemasu on Sat 13 Oct 2012, 06:50; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Sat 13 Oct 2012, 06:36    Post subject:  

Now is good time to post ati amd graphics catalyst version suggestions based on ati amd version analyses.
I could compile the needed ati-amd-catalyst pets so that they are in exprimo database straight for next release.

The reason. Catalyst packages differ nowadays. I have noticed. They separate at least dual graphichs notebook drivers to different version.

I dont know what package is good for desktop graphics now.

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz

Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1018

PostPosted: Sat 13 Oct 2012, 17:07    Post subject:  

Added Dpup Exprimo to the list of derivatives that can be set to Spanish, see first link in my signature (in Spanish). It has a note stating that it is made for newer hardware and advising users who have old hardware to use Wary instead, please let me know if you disagree about this. As Dpup is somewhat different from regular Puppy Linux, some new translations will be added to the next version of langpack_es (the Spanish language pack). For those who don't know, every version of Puppy made from the latest Woof2 is within the internationalisation system implemented by Barry Kauler, this means you are going to have many new users and testers in the languages available at the moment (Spanish, French, Russian, German, Polish), as well as in other languages that may be added in the future.
_________________
OpenboxPlus|OB-Puppy|Puppy en español
Back to top
View user's profile Send private message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 607
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Sat 13 Oct 2012, 23:45    Post subject: ATI AMD Drivers
Subject description: the working pet for my desktop
 

G'day pemasu,
I have a Frugal-black-screen problem on Exprimo shut-down with my radeon HD-5450 graphics card.
The .pet I install to fix the shut-down loss of graphics with Exprimo5x3411 is amd_fglrx-12.8-x86_precise_3.2.28.pet.
Is it possible to change to order of shutting down so the prompt/program for creating the Save file comes before the loss of graphics? Racy & slacko do it this way with Frugal Pups.
David S.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Sun 14 Oct 2012, 02:01    Post subject:  

davids45.
Quote:
Is it possible to change to order of shutting down so the prompt/program for creating the Save file comes before the loss of graphics? Racy & slacko do it this way with Frugal Pups.


Done. wmpoweroff and wmreboot has been updated using woof versions. I have to edit them slightly for enlightenment support. That is why they were not in sync with woof. Thanks. It will be in next bug fix release.

And why dont you use dpup version.
http://www.smokey01.com/pemasu/pet_packages-exprimo/amd_fglrx_catalyst-12.8-k3.4.2-dpup.pet
Back to top
View user's profile Send private message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 395

PostPosted: Sun 14 Oct 2012, 07:20    Post subject: fan control  

Hi pemasu,
I can't get fan control working on my eeepc1000. There's no entry for fan in proc/acpi, although when I click on the temp icon it says "eeepc-isa-0000, fan1:1050 rpm." Tried loading/unloading modules, like eeepc_laptop or anything that looks Asus or acpi related, various boot options: acpi_os=Linux, Windows XP, !Windows 2009 - no joy. The fan is uncontrollable - it runs and never stops.

edited to include this:
Code:
=select all
# modprobe fan
# modprobe eeepc_laptop

# lsmod | grep fan
fan                     1714  0
thermal_sys             9630  4 fan,video,thermal,processor

# lsmod | grep eeepc_laptop
eeepc_laptop           10699  0
sparse_keymap           2000  1 eeepc_laptop
hwmon                    873  4 coretemp,asus_atk0110,eeepc_laptop,thermal_sys
rfkill                 10169  3 cfg80211,eeepc_laptop

# lsmod | grep acpi
acpi_cpufreq            4321  0
mperf                    843  1 acpi_cpufreq
processor              22760  1 acpi_cpufreq
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5459
Location: Finland

PostPosted: Sun 14 Oct 2012, 10:30    Post subject:  

Anikin. I believe that you will need eeepc fan control stuff for manually or automatically control fan speed. Tempicon shows the fan speed. Thats good but it does not mean that you can change the speed.

I believe you would need eee.ko kernel module and also separate scripts to utilize the fan speed control. I havent ever compiled eee.ko module and I have no experience about it. There is/was eee spesific puppy previously, I suppose there is still some documentatin how to control fan speed with asus eee netbooks in murga-forum.
Atm...I am not familiar how to create all this as working framework.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=34886

http://208.109.22.214/puppy/viewtopic.php?t=41122&sid=3e0716613884d4ef2f7e8e1901c3080e
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 81 of 89 [1330 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 79, 80, 81, 82, 83, ..., 87, 88, 89 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1058s ][ Queries: 13 (0.0231s) ][ GZIP on ]